Csoki temperáló * csoki öntőforma * mártóvilla *
Ez egy édes fejezet, tekintsük át mit is találunk benne. Minden a csoki, csokoládé körül forog, kínálunk duplafalú csokoládé olvasztóedényeket 1,5 és 3 L-es kivitelben, elektromos csoki temperálót. A temperálás minden csokoládédísz, bonbon és szaloncukorkészítés alapja. Erről elég annyit tudni, hogy a csokoládé pontosabban alkotóeleme, a kakaóvaj különböző kristályszerkezeteket tud felvenni, és ebből egyik, a béta típusú az, ami stabil.
Csoki forgácskészítő, ha nincs ilyenünk akkor marad a régi módszer mely szerint forgácsokhoz olvasszuk meg a csokit, majd simítsuk szét egy lapos felületen, hagyjuk egy kicsit hűlni, de ne várjuk meg, míg teljesen megdermed, ekkor egy hosszú pengéjű, éles késsel hántsuk le a felszínét, majd ismételjük a műveletet.
Tizenhárom különböző méretű félgömbformájú csokoládé öntőformát 0,02 L-től mely 4,5 cm átmérővel 4 L-ig melynek 25 cm az átmérője.
Kilenc eltérő fejjel készült mártóvillát kerek, háromszög és spirál formákban.
Olvasztott csoki szállítására pedig rozsdamentes szállító edényeket fedővel 2 és 3 L-es kivitelben.