Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Éttermi evőeszközök * HORECA QUALITY * 5 év pótlási garanciával *

      

Ebben a fejezetben az éttermi használatra tervezett és gyártott HORECA minőségű tálaló és evőeszközök található, közös tulajdonságuk a tartósság és a pótolhatóság. Ezekre az evőeszközökre 5 év pótlási garanciát vállunk. Az evőeszközök jelentős része a Svájci Sola Swiss S.A. terméke, kinek Magyarországi képviseletét cégünk látja el. Olyan különleges máshol nem található evőeszközök is megtalálhatók választékunkban mint például gyermekevő-eszközökdegusztációs​ kanalak, grapefruit és gyümölcs kanalak, joghurt kanál vagy vajkésekSvájci Sola Swiss evőeszközök között több olyan termékcsalád is van amiknek a gyári ár képzése sajátos és kedvező. A nagy kés, kanál és villa ugyan annyiba kerül, így a szett árak kedvezők. Más gyártóknál a kés 40 % - 70 %-al drágább a kanálnál és a villánál.

Ezeket az evőeszközöket ezzel a  piktogrammal jelöltük :

Ilyenek például a   Living  City -  Baguette Gastro - Oslo -  Róma II. és az   Athene evőeszközök.

Válasszon éttermi porcelánokat az evőeszközhöz melyeket web áruházunkban ITT TALÁL.

Az evőeszközök kialakulásának rövid története.

Az ember első evőeszköze a kés volt. Az első kések után melyek a vadászathoz voltak köthetők kialakultak a speciális kések. A megfelelő kiválasztásával megkönnyítik a konyhai munkát. A szeletelő kés nagy méretű, sima, nem recés élű, hosszú vastagabb pengéjű kés. A kenyérvágó kés nagy méretű, fűrészfogas hosszú, vékonyabb pengéjű kés. A csontozó kés közepes méretű, erős, hegyes, keskeny pengéjű kés. A filéző kés közepes méretű, éles és hajlékony kés, halak filézésére alkalmas. A zöldség szeletelő kés kis méretű, vékony pengéjű kés. Ma már kaphatók olyan hámozó kések, amelyek inkább a férfiak borotvájához hasonlíthatók. Ezeket alma, krumpli, karalábé, vagy vastagabb zöldségek hámozásához használják.

Az ember második evőeszköze a villa volt, ennek rövid története. A villa eredete nem ismert, de feltehetően az ókori Görögországban vagy a Római Birodalom idején alakultak ki. A személyes használatra szánt villát a Bizánci Birodalomban vezették be, innen terjedt el a Közel Keleten, majd onnan Dél Európában, illetve Kr. u. 10. században Európa északi részén is, míg Észak Amerikában a 19. századig tartott, amíg a villa elnyerte méltó helyét az asztalnál.

Az ember harmadik evőeszköze pedig a kanál ennek rövid története a következő. Pompejiben találtak olyan bronz kanalakat is, amelyeknek egyenes nyelük van s egészen egyszerűek, vagy lópatkó alakban végződnek. A 19. században az Érchegységben Schwarzenberg környékén a vaskanalakat 4-6 mm vastag rudakból kovácsolták ki. A XIV. és XV. században a francia és a burgundi udvarokban kezdődik a kanállal való fényűzés ötvösök, zománcolók és elefántcsont faragók remekeltek a kanál díszes előállításában, amelynek alakja azonban ekkor sem változott. A XVIII. századtól kezdve terjedtek el azok a kanalak, melyeknek hajlított és lapátalakban végződő nyelük van.