Kovácsolt kések * HACCP színekkel jelölt kések * bárdok * fenő acélok * vágó lapok
Miben különböznek a háztartásban használatos kések a nagyüzemi késektől ?
A nagy konyhákban két kés kategóriát különböztetünk meg. A kovácsolt késeket és a lemezkéseket, a kovácsolt kés egy összetett gyártási folyamat eredménye, elkészítése hosszadalmas és időigényes, élettartama nagyon hosszú az acél keménysége 52 Rockwell körüli, profik kezébe való. Míg a lemezkések egyszerűbben és olcsóbban előállíthatók. A web áruházunkban található kovácsolt kések Solingenben készültek. A mindennapi használatra a lemezkések is tökéletesen alkalmasak, a választékunkban található lemezkések a HACCP-nek megfelelő színkóddal ellátottak és csúszásmentes nyéllel készülnek. Nagyon fontos szót ejteni a fenőacélokról, a jó kés fenés közben szinte tapad az acélhoz. Fenőacéloknál megkülönböztetünk hagyományos acélt és gyémánt poros acélt, valamint hosszúságuk és keresztmetszetük szerint mely lehet kerek és ovális több féle fenőacél kapható.