Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mosogatás |

Rendezés:

Manapság már mosogatógépeket használunk a piszkos edények megtisztítására. A mosogatógépet 1886-ban Josephine Cochrane találta fel és szabadalmaztatta. Ez egy korszakalkotó találmány volt, ezért igazán megérdemli a hölgy, hogy itt álljon a fotója. 

Valójában 1950-ben terjedt el, mert a csatorna rendszerek addig fejlődtek ki annyira, hogy mindenhol megoldható legyen a bekötés. Érdekeség, hogy Josephine már elmúlt negyven éves mikor kitalálta a mosogatógépet ezt egy drága étkészlet ihlette. Gyakran adott estélyeket és megfigyelte, hogy a személyzet ahogy súrolja a tányérokat azok egyre inkább kopnak és veszítenek fényükből. Az első mosogatógép  mosópor 1969-ben jelent meg a piacon ezt tovább fejlesztve 1995-ben érkezett meg Powerball néven az első kétrétegű mosogatógép tabletta.

Ezután a rövid történelmi áttekintés után lássuk hogyan mosogatunk ma. A cserélhető mosogatókosarakat az ipari mosogatógépekhez fejlesztetek ki, a kosarak külsőmérete 50 x 50 cm. A belső felépítésük a funkcióknak megfelelően változik. Ezen túl menően az alábbiakban sok egyéb hasznos tartozéka megtalálható a mosogatásnak.