Konyha |
A konyha az a hely ahol kedvenc ételeink készülnek itt olyan összetett munkafolyamatok zajlanak melyeknek összetettsége, bonyolultsága talán az űrkutatásban, űrhajózásban vagy az agysebészetben érhető utol. Ennek a munkának az irányítója a konyhafőnök vagy séf.
A szakács az a munkavállaló akinek a munkája minden fogyasztásra szánt ételek elkészítése.
Egy szakács a megfelelő kritériumoknak eleget téve több féle képen dolgozhat lehet éttermi szakács, catering szakács vagy menzán dolgozó közintézményi szakács.
A szakácsokat lehet titulus szerint is csoportosítani éttermek, vendéglátó ipari egységek legmagasabb beosztású szakácsa a séf vagy konyhafőnök.
Nagyobb éttermekben még tetten érhető egy személyzeti hierarchia, melynek tetején a séf foglal helyet, vagy szakosodott személyzet a klasszikus brigád stílusú konyhában mint például saucier, magyarul szószszakácsnak fordítható a szószosabb vagy szaftos ételek séfje vagy patissier aki a cukrász.
Ehhez a bonyolult és összetett munkához kínálunk tartós, hosszú élettartamú eszközöket ebben a fejezetben.