Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Koktél bár |

   

Kevert báritalok, koktélok.

A kevert báritalok sajátos csoportot alkotnak. Sokféle összetevőből, receptúra alapján, keverőedényben (shaker-ben) készülnek, melyet az italhoz illő pohárban, megfelelő díszítéssel szolgálnak fel.
A kevert báritalok jellegük alapján lehetnek hosszú italok (alacsony alkoholtartalom) vagy rövidek (magas alkoholtartalom).

Aperitif italok: magas alkoholtartalmú, száraz vagy keserű ízű italok, előkészítik a gyomrot az étkezésre.

Cobbler italok : nyári hűsítők, hosszúak vagy alkohol nélküliek, jegesek és gyümölcsökkel dúsítottak.

Koktélok :  több összetevőből, de határozott vezető ízzel készülnek.

Flip italok :  sűrű, krémszerű italok, édesek, hűtve fogyasztandók.

Fizz italok :  buborékos, pezsgővel, ásványvízzel készült italok, sok jég, szódavíz, citromlé jellemzi őket.

Puncs italok : cukor, citrom-narancs, rum és víz keveréke, lehet jeges, de forró ital is.

Grogok :  rum vagy brandy felhasználásával készült, cukros, forró italok.