Koktél bár |
Kevert báritalok, koktélok.
A kevert báritalok sajátos csoportot alkotnak, sokféle összetevőből, receptúra alapján, keverve, keverőpohárban vagy rázva koktél shakerben készülnek. A koktélokat az italhoz illő pohárban, megfelelő díszítéssel szolgáljuk fel. A kevert báritalok jellegük alapján lehetnek hosszú italok, alacsony alkoholtartalommal vagy rövidek magas alkoholtartalommal. Röviden tekintsük át őket.
Aperitif italok - magas alkohol tartalmú, száraz vagy keserű ízű italok, előkészítik a gyomrot az étkezésre.
Cobbler italok - nyári hűsítők, hosszúak és alkohol mentesek, jegesek és gyümölcsökkel dúsítottak.
Koktélok - több összetevőből, de határozott vezető ízzel készülnek.
Flip italok - sűrű, krémszerű italok, édesek, hűtve fogyasztandók.
Fizz italok - buborékos, pezsgővel, ásványvízzel készült italok, sok jég, szódavíz, citromlé jellemzi őket.
Puncs italok - cukor, citrom, narancs, rum és víz keveréke, lehet jeges, de forró ital is.
Grogok - rum vagy brandy felhasználásával készült, cukros, forró italok.