Koktél bár |
Kevert báritalok, koktélok.
A kevert báritalok sajátos csoportot alkotnak. Sokféle összetevőből, receptúra alapján, keverőedényben (shaker-ben) készülnek, melyet az italhoz illő pohárban, megfelelő díszítéssel szolgálnak fel.
A kevert báritalok jellegük alapján lehetnek hosszú italok (alacsony alkoholtartalom) vagy rövidek (magas alkoholtartalom).
Aperitif italok: magas alkoholtartalmú, száraz vagy keserű ízű italok, előkészítik a gyomrot az étkezésre.
Cobbler italok : nyári hűsítők, hosszúak vagy alkohol nélküliek, jegesek és gyümölcsökkel dúsítottak.
Koktélok : több összetevőből, de határozott vezető ízzel készülnek.
Flip italok : sűrű, krémszerű italok, édesek, hűtve fogyasztandók.
Fizz italok : buborékos, pezsgővel, ásványvízzel készült italok, sok jég, szódavíz, citromlé jellemzi őket.
Puncs italok : cukor, citrom-narancs, rum és víz keveréke, lehet jeges, de forró ital is.
Grogok : rum vagy brandy felhasználásával készült, cukros, forró italok.