Hunnia Kristály Kft. Webáruház

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

Budapest 06-1-244-8064 Mobil: 20/ 569-9165 * * Debrecen 52/ 474-368, Mobil: 20/ 222-4405
Levél küldése ide: info@hunniakristaly.hu
0 termék - 0 Ft

******Cégünk nagykereskedés, ezért gyűjtő csomagolást nem bontunk meg. ******

Az általunk forgalomba hozott termékek HORECA minőségűek. Kiszolgálás csak adószámmal rendelkező intézményeknek, vállalkozásoknak lehetséges.








































































Étlap szótár


Kivel ne fordult volna elő, hogy az étlapon szereplő nevekből nem jött rá, hogy is készítik az ételt!
Ilyenkor következik a pincérekhez intézett kérdés: hogy is van ez?

Ezzel a listával segítünk megismerni az éttermek étlapján szereplő elkészítési módokat!


Ambassador-módra: (ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve

angolosan: (ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen

bakonyi módon: tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással

Batthyány: (ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vajjal dúsítva

bácskai: (ha pörköltös jellegű) sok friss zöldpaprikával és paradicsommal készült

bearni módon: bearni (tárkonyos karakterű, tojássárgájával, ecettel és fűszerekkel készült) mártással

bordói: vörösborral vagy bordói mártással (azaz: vörösborral, gyöngyhagymával, csontvelővel, kakukkfűvel, babérlevéllel felerősített spanyolmártással) készült

böllér módra: valamilyen belsőséggel készült

breton módon: (gyakran) babbal és paradicsommal

Budapest-módra: pörköltlével összefogott - libamájas, gombás, füstöltszalonnás, zöldborsós - raguval

burgundi módra: vörösborral, vagy burgundi körettel (húsosszalonna gombával és gyöngyhagymával pirítva)

cecei módra: (általában) zöldpaprikával

Chipolata-módra: gesztenyével, karottával, borsóval és kolbásszal készült raguval

cigány: sültszalonna-kakastaréjjal tálalva

Colbert-módon: (ha bélszínszelet) pirított gombával és barna gombamártással; (ha borjúborda) natúrsütés után gombamártással bevonva, reszelt sajttal valamint zsemlemorzsával megszórva

Corneille-módra: (ha egybensült) narancsszeletekkel borítva, zöldfűszerekkel

creol módon: (ha máj) hagymán pirított paradicsommal; (ha steak) pirított gombával és paradicsommal, valamint rostélyos hagymával

csabai: (rendszerint) füstölt kolbásszal készült

csőben sült (au gratin): sütőben sült

dalmát: (ha paprika) hagymával és vörösborral sütve-párolva

debreceni: (legtöbbször) füstölt kolbásszal készült

dorozsmai: (ha hal) sütve, tejfeles-gombás-lecsós csuszával tálalva

Dubarry-módon: kelvirággal készített

dunai: (ha halászlé) tésztával tálalt

Elisabeth Taylor-módra: (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval

elzászi: (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített

erdélyi: (gyakran) tárkonyos

erdészné módra: (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével

Eszterházy: (ha rostélyos) tejfeles-boros zöldségmártásban párolva

Florentin-módra: (ha fogasfilé) főzve, majd parajjal, besamellel és sajttal átsütve

franciásan: (ha máj) tűzdelve, majd vajba valamint morzsába mártva és roston megsütve

frankfurti: virslivel (és többnyire kelkáposztával) készült

Giuseppe-módra: (ha spagetti) sonkával, gombával, paradicsomosan és pezsgővel valamint keménytojással dúsítva

Godard-módon: (ha bélszínszelet) sült libamájjal és gombafejjel, szarvasgombamártással és Godard raguval (pirított kakasvese, olajbogyó, kakastaréj, borjúmirigy) körítve

hasé: vagdalék

hentesné módra : szalonnával, ecetes uborkával készült

Holstein-módon: tükörtojással

Julienne-módra: hajszálvékony szálakra szelt zöldséggel

jóasszony módra: minden jóval:))

kalocsai módon: paprikával (és paprikával:)

kantoni: (ha kínai konyhai irányzat) meglepő alapanyag- és ízpárosítások jellemzik; (ha rizs) rákkal, hússal, omlettel, konyakkal készült

kassai módra: sonkával készült

Károlyi: (ha savanyú káposzta) sonkával, szalonnával főzve, darált sertéshússal dúsítva; (ha saláta) főtt krumpli, kovászos uborka, zöldpaprika, paradicsom, főtt tojás, fejessaláta darabolva és tartármártással keverve

kecskeméti: (rendszerint) barackpálinkával vagy sárgabarackkal készült

Kedvessy-módon: (ha bélszínszelet) sült libamájjal és borjúvesével, valamint gombapéppel és kapros-paprikás mártással; (ha natúr vadsült) gombával, krutonnal, tejszínes-fehérboros-konyakos-citromos mártással

kertészné módon: vegyes zöldséggel

konzomé: erőleves

korhely: (rendszerint) savanykás jellegű vagy valamilyen szesszel készült

Kossuth: (ha rostélyos) szalonnás pörköltlében párolva, gombapéppel töltött burgonyával körítve

kruton: pirított zsemleszelet

lyoni módra: sült hagymával

magyaros: lecsós (esetleg pörköltös)

makói: (rendszerint) hagymás

Marschal-módon: (ha máj) sült húsosszalonna-kakastaréjjal

Medici-módra: (ha bélszínszelet) choron mártással (azaz: paradicsompürével dúsított bearni mártással), szarvasgombával díszítve

mexikói: (rendszerint) chilis vagy kukoricás

mészáros módra: (ha borjúborda) borjúmirigyből, velőből és pirított gombából készített raguval

milánói módon: (gyakran) milánói makarónival körítve; (ha borjúborda) reszelt sajttal kevert zsemlemorzsával panírozva és milánói makarónival körítve; (ha rizs) gombás-sonkás-paradicsomos raguval és reszelt sajttal

Murat-módon: (ha borjúszelet) natúrsütés után fehérboros, vajas, tárkonyos pecsenyelével meghintve és egy szelet sonkával beborítva

normandiai: (rendszerint) almával, almaborral, vagy almapálinkával készült

Orly módon: sörtésztába mártva és kisütve

parasztosan: (rendszerint) szalonnával (+ olykor hagymával, burgonyával)

párizsiasan: lisztbe és felvert tojásba bundázva

pekingi: (ha kínai konyhai irányzat) az édes-savanyú ízek jellemzik

pékné módra: hagymával és burgonyával együttsütve; (olykor) sütőben sütve

Pompadour-módra: (ha bélszínszelet) gombapéppel együtt tojásos burgonyapépbe burkolva és megsütve, barna fűszermártással tálalva

részeges: valamilyen szesszel készült

roastbeef: marhasült

rolád: tekercs

Rossini-módra: libamájjal, szarvasgombával és madeira mártással

Royal módon: (ha bélszínszelet) bearni mártással, szarvasgombával díszítve

rumpsteak: hátszínszelet

Stefánia-módon: főtt tojással töltve

strasbourgi: libamájjal vagy libamájpürével (és gyakran gombával) készült

Szapáry: (ha máj) vesével és velővel

szecsuáni: (ha kínai konyhai irányzat) csípős jellegű

szegedi: (ha gulyás, ha rostélyos) vegyes zöldséggel és csipetkével

Szentgyörgyi-módon: (ha sülthús) hagymán pirított gombával, zöld- és paradicsompaprikával

Széchenyi: (ha rostélyos) szalonnás pörköltlében párolva, zöldpaprikával és paradicsommal, valamint főtt sárgarépával, burgonyával és zöldborsóval gazdagítva; (ha fácán) libamájjal, gombával, vajas-fehérboros-konyakos pecsenyelével, valamint gesztenyepürével körítve; (ha vadhús) tejszínes-sonkás-baromfimájas-tojásos töltelékkel és vörösboros mártással

székely: (rendszerint) savanyú káposztával készült

Sztroganoff-módon: (ha bélszíncsíkok) finomra vágott gyöngyhagymával vajon megpirítva, fűszerezve és tejszínnel beforralva; (ha vadhús) gombával, ecetes uborkával, kaprival és borral készítve

tavasziasan: párolt vegyes zöldséggel

tiszai: (ha halászlé) tészta nélkül készült

tokaji: borral készült

tournedos: bélszínszelet

udvarmester módra: (ha sült) fűszeres vajjal tálalva

vesztfáliai módon: (ha sült) sült sonkával és madeira mártással

Victor Hugo-módra: (ha bélszínszelet) bearni mártással, ajókagyűrűvel díszítve

Villa Franca módon: (ha bélszínszelet) vajban pirított gombával és natúr tojáslepénnyel beborítva, külön madeira mártással; (ha vadhús) gombával, tojással, vörösborral és barnamártással készítve

Wellington-módra: (ha bélszín) gombapéppel leveles tésztában megsütve, s madeira mártással tálalva

Wilson-módra: (ha sonka) előfőzés után szegfűszeggel és karamellel sütve, sherrys-húsleveses mártással tálalva

zóna: kisadag