Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fondant és marcipán

 

Mi a marcipán és a fondant?

A marcipánt a legenda szerint Milánóban találta ki egy Márton nevű pék. A lisztben szegény időkben a darált mandulát használja fel lisztként, és abból gyúr mézes pogácsákat. A hálás emberek pedig ettől kezdve az ő neve után emlegették Márton kenyerének, amelynek neve végül röviden marcipán lett. A marcipán finomra darált fehér mandula és cukor egyenlő mennyiségű keveréke melyhez annyi tojásfehérjét kell adni, hogy gyúrható massza legyen, jól nyújtható, formázható. A marcipán formázásához kínálunk formázó szettet.

A fondant olyan cukor gyurma ami így készül, a klasszikus fondant alapja porzselatin, porcukor, vaj és méz megfelelő arányú keveréke. A vajnak köszönhetően a fondantnak alapvetően kellemes barnatojás színe van, ha kókuszzsírral készítjük, egészen fehér masszát is kaphatunk eredményűl. A méz színe is befolyásolja a fondant színét, ha világos masszát szeretnénk akkor érdemes minél áttetszőbb mézet választani, ilyen az akácméz. A fondant mintázáshoz elérhetők különböző mintázók, simítók  és adagolásához fontant tölcsérMindkettő jól színezhető, formálható ezért klasszikus torta és sütemény bevonó.

 

Rendezés:

Mindenki kedvence a marcipán ez az őrölt mandulából és cukorból készült csemege, ezekkel az eszközökkel szépen mintázhatjuk, formázhatjuk a marcipánt.