Hunnia Kristály Kft. Webáruháza

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

18/10-es rozsdamentes  acélból készült dupla falu nagy-konyhai tejforraló, szósz melegítő edény, 6 L, belső átm. 24 cm, magassága 18 cm, talp átm. 26 cm.  A dupla fal közzé öntött víz a hő átadó közeg, így elkerülhető, hogy a tej vagy a szósz főzés közben könnyen lekozmáljon.

A tej forralása.
A tejforralás művelete nem egyenlő a vízforralás műveletével!
Az jelzi a forralás végét, amikor a tej a lábasban elkezd emelkedni! Tovább nem kell főzni! Ezt másképp pasztörizálásnak is nevezik (72°C-on történik) és ezáltal a savanyodást okozó mikroorganizmusok megsemmisülnek.
Két célja van a forralásnak, pasztörizálás és a tej frissességének mérése.  A friss tej forraláskor megemelkedik, ezért kifuthat a lábasból. Ez elkerülhető tejforraló edény használatával, ami a forráspont elérésekor sípoló jelzést ad. Általában dupla falú, ezáltal az odakozmálás veszélye is megszűnik. De kiválaszthatnak külön erre a célra egy lábast is.  A nem friss tejnek magas a savfoka, ebből következik, hogy nem emelkedik fel a hevítés folyamán. Ebből a tejből viszont kitűnő aludttej és túró készíthető. Az érintetlen természet íze!

új vélemény

Note: HTML kód nem iileszthető be!
    Rossz           Kiváló

Tej forraló, szósz melegítő edény 6 L

  • Cikkszám: 080302
  • 63 826 Ft (27 % áfával)


A termék kosárba helyezése nem jelent vásárlási kötelezettséget, pusztán a kalkulációt segíti.