Leírás
18/10-es rozsdamentes acélból készült dupla falu nagy-konyhai tejforraló, szósz melegítő edény, 6 L, belső átm. 24 cm, magassága 18 cm, talp átm. 26 cm. A dupla fal közzé öntött víz a hő átadó közeg, így elkerülhető, hogy a tej vagy a szósz főzés közben könnyen lekozmáljon.
A tej forralása.
A tejforralás művelete nem egyenlő a vízforralás műveletével!
Az jelzi a forralás végét, amikor a tej a lábasban elkezd emelkedni! Tovább nem kell főzni! Ezt másképp pasztörizálásnak is nevezik (72°C-on történik) és ezáltal a savanyodást okozó mikroorganizmusok megsemmisülnek.
Két célja van a forralásnak, pasztörizálás és a tej frissességének mérése. A friss tej forraláskor megemelkedik, ezért kifuthat a lábasból. Ez elkerülhető tejforraló edény használatával, ami a forráspont elérésekor sípoló jelzést ad. Általában dupla falú, ezáltal az odakozmálás veszélye is megszűnik. De kiválaszthatnak külön erre a célra egy lábast is. A nem friss tejnek magas a savfoka, ebből következik, hogy nem emelkedik fel a hevítés folyamán. Ebből a tejből viszont kitűnő aludttej és túró készíthető. Az érintetlen természet íze!