Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Spárga, vagy csirág főzőedény 5,5 L

66.022 Ft (51.986 Ft + ÁFA)
Menny.:

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Cikkszám: 2202/160
Debreceni logisztikai központ: Rendelhető
Budapesti bemutatóterem: Rendelhető
Szállítási díj: 1.080 Ft
Szerezhető hűségpontok: 661

Leírás

Tükörfényes felülettel, 18/10-es rozsdamentes acélból készült, spárga vagy  csirág főző edényszett, űrmértéke 5,5 L, belső átmérője 16 cm, teljes magasság 29 cm, talp átmérője 14 cm.

     

Tipikus tavaszi zöldség, és egyben változatos konyhai alapanyag a spárga, bár Magyarországon még messze nem olyan elterjedt a fogyasztása, mint külföldön. Pedig egészséges, és szinte semmi kalória nincs benne. Mivel a szezon rövid, június közepéig tart érdemes minden lehetőséget kihasználni arra, hogy változatos és ízletes egyszerű recepteket készítsünk fehér vagy zöld spárgával. Ebben szeretnénk tippekkel és finom spárga receptekkel segíteni. A spárga legyen szép fehér, fényes, egyenes, lehetőleg ne legyen repedt barnás foltoknak nincs helye, a rügy legyen kemény és zárt, a vágások helye a spárga alsó végén legyen nedves. A friss fehér spárga „csikorog” ha egymáshoz dörzsöljük. Ha a fehér spárga héja száraz, elszíneződött vagy repedt, a fej beszáradt, és a spárga alja ki van száradva, repedezett, ne vegyük meg! Azt, hogy mennyire keserű majd csak a kóstolásnál tudjuk megállapítani. A zöld spárga legyen szintén friss, semmiképpen se fonnyadt. A nagyon felkészülteknek és spárgát gyakran fogyasztóknak spárgafőző edényük van. Ez egy olyan fazék amihez szűrő is jár, így a spárga könnyen kiemelhető a főzés végén. Ha ilyenünk nincs, nem gond, összeköthetjük a spárgát köteggé főzés előtt, de ez is elhagyható, ha elég gyorsan ki tudjuk szedni a spárgát a vízből. A főzésre előkészített köteg amúgy nagyon szép látvány. Ne kössük meg szorosan és vágjuk a spárgákat egyforma hosszúra. Ezért ha tökéletesen szeretnénk eljárni a főzésnél, jobb, ha a rügyek nem érnek a vízbe és csak párolódnak. A főzés során a spárgát forró vízbe tesszük és a fehér esetében 10-15, míg a zöld esetében 5-10 percig főzzük. A főzési időt a szín mellett a spárga vastagsága is befolyásolja. A vízbe tehetünk kevés fehér kenyeret vagy toast kenyeret, cukrot, sót, citromlevet (csak fehér spárgánál) vagy fehérbort. Ha hajlamosak is vagyunk a túlfőzésre, a spárga esetében ezt semmiképpen se tegyük! Ha bizonytalanok vagyunk, előbb főzzünk meg egy darabot és teszteljük a főzési időt. Amint a spárgát a főzőedénybe tettük, vegyük vissza a hőfokot, közepes tűzön főzzük. A főzőlevet felhasználhatjuk alaplevesek, rizottó, szószok készítéséhez, le is fagyasztható. Finom roppanós, “al dente” lesz a zöld spárga, ha hideg vízben tesszük fel főzni és ki is vesszük a vízből amint felforr.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Vásárlói vélemények