Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Spárga, csirág főző edény 4,5 L

23.763 Ft (18.711 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Cikkszám: 510796
Elérhetőség: Rendelhető
Szerezhető hűségpontok: 238

Leírás

18/10-es rozsdamentes acélból készült nagy-konyhai spárga, csirág főzőedény, tükörfényű peremmel, selyemfényű palásttal 4,5 L-es, belső átm. 16 cm, teljes magasság 23,5 cm, talp átm. 14,5 cm.

Tipikus tavaszi zöldség és egyben változatos konyhai alapanyag a spárga, bár Magyarországon még messze nem olyan elterjedt a fogyasztása, mint külföldön. Pedig egészséges, és szinte semmi kalória nincs benne. Mivel a szezon rövid (június közepéig tart) érdemes minden lehetőséget kihasználni arra, hogy változatos és ízletes egyszerű recepteket készítsünk fehér vagy zöld spárgával. Ebben szeretnénk tippekkel és finom spárga receptekkel segíteni. A spárga legyen szép fehér, fényes, egyenes, lehetőleg ne legyen repedt (néha előfordulhat, ha nagyon szaftos a spárga), barnás foltoknak nincs helye, a rügy legyen kemény és zárt, a vágások helye a spárga alsó végén legyen nedves. A friss fehér spárga „csikorog” ha egymáshoz dörzsöljük. Ha a fehér spárga héja száraz, elszíneződött vagy repedt, a fej beszáradt, és a spárga alja ki van száradva, repedezett, ne vegyük meg! Azt, hogy mennyire keserű (ha az egyáltalán, léteznek nem keserű fajták is) majd csak a kóstolásnál tudjuk megállapítani. A zöld spárga legyen szintén friss, semmiképpen se fonnyadt. A nagyon felkészülteknek és spárgát gyakran fogyasztóknak spárgafőző edényük van. Ez egy olyan lábas (vagy fazék) amihez szűrő is jár, így a spárga könnyen kiemelhető a főzés végén. Ha ilyenünk nincs, nem gond, összeköthetjük a spárgát köteggé főzés előtt, de ez is elhagyható, ha elég gyorsan (és ügyesen) ki tudjuk szedni a spárgát a vízből. A főzésre előkészített köteg amúgy nagyon szép látvány. Ne kössük meg szorosan és vágjuk a spárgákat egyforma hosszúra. Ezért ha tökéletesen szeretnénk eljárni a főzésnél, jobb, ha a rügyek nem érnek a vízbe és csak párolódnak. A főzés során a spárgát forró vízbe tesszük és a fehér esetében 10-15, míg a zöld esetében 5-10 percig főzzük. A főzési időt a szín mellett a spárga vastagsága is befolyásolja. A vízbe tehetünk kevés fehér kenyeret vagy toast kenyeret (esetleges keserű íz ellen) cukrot, sót, citromlevet (csak fehér spárgánál) vagy fehérbort. Ha hajlamosak is vagyunk a túlfőzésre, a spárga esetében ezt semmiképpen se tegyük! Ha bizonytalanok vagyunk, előbb főzzünk meg egy darabot és teszteljük a főzési időt. Amint a spárgát a főzőedénybe tettük, vegyük vissza a hőfokot, közepes tűzön főzzük. A főzőlevet (és a lehámozott héjjal készülő levet is) felhasználhatjuk alaplevesek, rizottó, szószok készítéséhez, le is fagyasztható. Finom “al dente” lesz a zöld spárga, ha hideg vízben tesszük fel főzni és ki is vesszük a vízből amint felforr.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.