Hunnia Kristály Kft. Webáruháza

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

0 termék - 0 Ft

Cégünk nagykereskedés, ezért gyűjtő csomagolást nem bontunk meg.  Az általunk forgalomba hozott termékek HORECA QUALITY minőségűek. Kiszolgálás csak adószámmal rendelkező intézményeknek, vállalkozásoknak lehetséges.
18/10-es rozsdamentes acélból Microplane® Gourmet reszelő 6 mm széles reszelő nyílásokkal, a reszelő fejmérete 13x6 cm, a nyél hossza 22 cm.

Mi a Microplane® reszelő?
1994-ben járunk Kanadában, Ottawa államban. Lorraine Lee éppen egyik specialitását, örmény narancstortát akar sütni, ám reszelője csak tépi, szaggatja a narancshéjat. Lorraine ekkor rápillant a csomagra, amelyben férje új árut hozott haza szerszámboltjukból. Az egyik újdonság egy reszelő. Lorraine kipróbálja és lenyűgözi az eredmény. Leonardot, a férjet is: már másnap megváltoztatja a termékleírást és elkezdi konyhai szerszámként árusítani az eredetileg famegmunkálásra kitalált reszelőt. Az eladás egyre nőtt, de a nagy ugrás két évvel később következett be, amikor egy New York-i főzőiskola vezetője is kipróbálta a kanadaiak áruját. Azonnal hívta a gyártót és megvásárolta a kizárólagos jogot arra, hogy konyhai termékként árusíthassa a reszelőt az Egyesült Államokban. Aztán már csak Európa és az egész világ volt hátra, s a Microplane reszelői majd minden neves séf kezébe eljutottak. Hogy megtudjuk, mitől is ennyire különlegesek ezek a reszelők, ahhoz vissza kell mennünk a Lorraine előtti időkbe. Két testvér, Jeff és Richard Grace 1990-ben dolgozott ki egy szabadalmaztatott eljárást arra, miként tudják jobban megmunkálni a fémet, hogyan tudnak élesebb tárgyakat készíteni arkansasi üzemükben. Az eljárás lényege, hogy nem mechanikailag alakítják ki a reszelő éleit (nem lyukat vágnak vagy élt hajlítanak), hanem kémiailag marják ki az acélt. Ha közelről megnézzük a reszelőt, látszik is a különbség. Nem a hagyományos, kiemelkedő nyílásokat látjuk, hanem kis fogakat a lyukakban, illetve a parmezánreszelőnél a felületből kiemelkedő hidakat – ez utóbbiak azt is lehetővé teszik, hogy oda-vissza használjuk a reszelőt.

új vélemény

Note: HTML kód nem iileszthető be!
    Rossz           Kiváló

Microplane® Gourmet reszelő 6 mm-es nyílással

  • Cikkszám: 2269_005
  • 3 827 Ft (27 % áfával)


Kapcsolódó termékek

Microplane® Gourmet és Microplane® Premium Classic reszelőkhöz kézvédő

Microplane® Gourmet és Microplane® Premium Classic reszelőkhöz kézvédő

Poliamidból készült kézvédő a Microplane® Gourmet és Microplane® Premium Classic reszelőkhöz. &n..

800 Ft Nettó ár: 630 Ft