Hunnia Kristály Kft. Webáruház

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

Budapest 06-1-244-8064 Mobil: 20/ 569-9165 * * Debrecen 52/ 474-368, Mobil: 20/ 222-4405
Levél küldése ide: info@hunniakristaly.hu
0 termék - 0 Ft

******Cégünk nagykereskedés, ezért gyűjtő csomagolást nem bontunk meg. ******

Az általunk forgalomba hozott termékek HORECA minőségűek. Kiszolgálás csak adószámmal rendelkező intézményeknek, vállalkozásoknak lehetséges.
18/10-es rozsdamentes acélból készült Microplane® Premium Classic  reszelő 2 mm széles reszelő nyílásokkal, a reszelő fejmérete 22x3,5 cm, a nyél hossza 18 cm.

Mi a Microplane® reszelő?
1994-ben járunk Kanadában, Ottawa államban. Lorraine Lee éppen egyik specialitását, örmény narancstortát akar sütni, ám reszelője csak tépi, szaggatja a narancshéjat. Lorraine ekkor rápillant a csomagra, amelyben férje új árut hozott haza szerszámboltjukból. Az egyik újdonság egy reszelő. Lorraine kipróbálja és lenyűgözi az eredmény. Leonardot, a férjet is: már másnap megváltoztatja a termékleírást és elkezdi konyhai szerszámként árusítani az eredetileg famegmunkálásra kitalált reszelőt. Az eladás egyre nőtt, de a nagy ugrás két évvel később következett be, amikor egy New York-i főzőiskola vezetője is kipróbálta a kanadaiak áruját. Azonnal hívta a gyártót és megvásárolta a kizárólagos jogot arra, hogy konyhai termékként árusíthassa a reszelőt az Egyesült Államokban. Aztán már csak Európa és az egész világ volt hátra, s a Microplane reszelői majd minden neves séf kezébe eljutottak. Hogy megtudjuk, mitől is ennyire különlegesek ezek a reszelők, ahhoz vissza kell mennünk a Lorraine előtti időkbe. Két testvér, Jeff és Richard Grace 1990-ben dolgozott ki egy szabadalmaztatott eljárást arra, miként tudják jobban megmunkálni a fémet, hogyan tudnak élesebb tárgyakat készíteni arkansasi üzemükben. Az eljárás lényege, hogy nem mechanikailag alakítják ki a reszelő éleit (nem lyukat vágnak vagy élt hajlítanak), hanem kémiailag marják ki az acélt. Ha közelről megnézzük a reszelőt, látszik is a különbség. Nem a hagyományos, kiemelkedő nyílásokat látjuk, hanem kis fogakat a lyukakban, illetve a parmezánreszelőnél a felületből kiemelkedő hidakat – ez utóbbiak azt is lehetővé teszik, hogy oda-vissza használjuk a reszelőt.

új vélemény

Note: HTML kód nem iileszthető be!
    Rossz           Kiváló

Microplane® Premium Classic reszelő 2 mm-es nyílásokkal

  • Cikkszám: 2237_011
  • 3 827 Ft (27 % áfával)