Hunnia Kristály Kft. Webáruháza

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

Reggeliztetés * konferencia * büfé * ételek és italok * tálalásához * szükséges eszközök *


A reggeliztető feladatai.
Néhány szállodában a reggeliztetést nem a felszolgálók végzik, hanem erre külön munkakört alakítanak ki. Ez leginkább azért praktikus, mert a reggelit általában büfé asztallal bonyolítják. A reggeliztető hajnalban kezd, azért, hogy az esetenként 6,30-kor kezdődő reggelihez már nagy mennyiségben lefőzze a szükséges kávét, felkészítse a konyha által elkészített hidegtálakat, (felvágott, sajt, sültek), péksüteményt, gyümölcsöt, müzliket, meleg ételeket, reggeli italokat stb. a büfé asztalra, a hidegen illetve melegen tartókba. Meg kell terítenie a reggeliző terem asztalait, a székeket beállítani és előkészíteni a használt terítékek gyors elviteléhez és pótlásához szükséges eszközöket. A reggeli alatt újratölti a chafingeket. A reggeli végén elpakol és esetenként segít a terem következő étkezésre való felkészítésében.

Válasszon az alkaterógiák közül