Leírás
Lágy kékacélból készült Escoffier kovácsoltvas serpenyő, az Escoffier serpenyő kékacél anyaga minden ismert sütési, főzési módot lehetővé tesz ide érteve az indukcióst is, felsőátmérője 24 cm, magassága 3 cm, 21 cm hosszú nyelének végén akasztóval. Ahhoz, hogy Escoffier kékacél serpenyőjét hosszú ideig használhassa, kérjük olvassa el és kövesse az alábbiakat.
Az Escoffier nyeles serpenyők kovácsolt kék acélból készülnek. A professzionális felhasználók véleménye szerint a kék acélból készült serpenyők az alábbi előnyökkel rendelkeznek • a hús lédús marad • a sült burgonya ropogós lesz • a serpenyő tapadásmentes hatású lesz • alacsonyabb energiafogyasztás a nagyon jó vezetőképességnek köszönhetően • hosszú élettartamú a robusztus anyagvastagságból fakadóan.
Kérjük az első használat előtt kövesse az alábbi tanácsokat.
Távolítsa el a korrózióvédelmet. Töltsön forró vizet egy mosogatóba vagy edénybe és adjon hozzá mosószert. Hagyja a serpenyőt a vízben néhány percig és távolítsa el a korrózióvédő részt a mosogatókefével, a legtöbb magától leválik. Ezután szárítsa meg a serpenyőt és töltse meg bőségesen sózott nyers burgonya héjával vagy szeleteivel. Süsse őket sokáig magas hőmérsékleten. Dobja ki a tartalmat és melegítse ismét a serpenyőt egy kevés olajjal. Most szárítsa meg a serpenyőt száraz konyhai papírral. A serpenyő most használatra kész.
Napi használat esetén vegye figyelembe • megfelelő átmérőjű főzőlapokat használjon, nem lehet kisebb, mint a serpenyő • először kezdje el melegíteni a serpenyőt, majd öntse bele a szükséges olajat • ez után tegye bele a húst a burgonyát vagy a zöldséget. Az ételt először nagyon forrón „élesre” sütjük majd alacsonyabb hőmérsékleten készre sütjük. Ez a legjobb módja annak, hogy lezárjuk a leveket és így tovább megőrizzük az étel aromáját és ízét.
A serpenyőt minden használat után konyhai papírral meg kell tisztítani. A makacs maradványok forró vízzel eltávolíthatók. Utána mindig kenjük be olívaolajjal.
A kovácsoltvas serpenyőket több mint 100 éve gyártják és főként a professzionális szektorban használják. Reméljük sok éven át örömét leli majd abban, hogy Escoffier serpenyővel készítheti remek ételeit.