Hunnia Kristály Kft. Webáruháza

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben








































































Nagykonyhai edények * Rozsdamentes nemes acélból * Alumíniumból * Rézből


Válasszon az alkaterógiák közül

 A nagy konyhai edényekről röviden.
Miben különböznek a vendéglátóipari célra tervezett és gyártott nagy konyhai edények az otthon is használt fazekaktól, lábasoktól, serpenyőktől? Elsőre rátekintésre a méretek közötti eltérés a legnyilvánvalóbb, hiszen a háztartásunkban  nem használunk 50-100 literes edényeket. Jobban megvizsgálva a kérdést rá ébredhetünk a nyilvánvaló differenciákra. Mik is ezek? Az egyik legfontosabb a biztonság. Ezeknek az edényeknek a fül rögzítése nem hasonlítható össze a háztartási megoldásokkal. Nemzetközi szabvány szerint minden edény fülének annyi súlyt kell elbírnia, mint az űrmértékének a két és félszerese. A következő legfontosabb eltérés a háztartási és nagy konyhai edény között melyeket vendéglátó-ipari célra terveztek és gyártanak a tartósság. A 2200-as vagy a 2100-as és a 2000-es szériák például a gyártó a Németországi Contacto GmbH 10 év cseregaranciát vállal. Csak gondoljuk bele, hogy tíz év alatt mi minden történik egy fazékkal, lábassal, serpenyővel, forralóval a nagy konyhán. Hányszor kerül a tűzhelyre és készült benne valami finomság. Ilyen hosszú idő alatt vajon hányszor hevítik fel és hűtik le. A tíz év alatt hányszor ejtik le az edényt, hányszor ütődik neki valaminek (a horpadásra nincs garancia) és hányszor mossák el. Jelentős különbség a szendvicstalp összetételében is mutatkozik. A háztartási edények is, melyek 18/10-es rozsdamentes acélból készülnek, természetesen szendvicstalpat kapnak (másképpen nem igazán lehetne főzni benne) de a nagy konyhai edények ezen felül indukciós tűzhelyeken is használhatók, tehát annak ellenére, hogy a nagy konyhai edények 18/10-es króm-nikkel ötvözetből készülnek mágnesezhetők. Ez ugyan ellentmond a fizika törvényeinek, mert csak a vasat lehet mágnesezni (ami szükséges az indukciós tűzhely használatához) de egy ügyes gyártási trükkel a szendvics talpba több réteg vasreszelék elhelyezésével elérhető a kívánt hatás. A fenti rövid áttekintéssel nyilvánvalóvá válik mindenki számára, hogy a vendéglátóipari célra gyártott nagy konyhai edények és az otthon használt edények között valóban jelentős a különbség.

Cégünk nagykereskedés, ezért gyűjtő csomagolást nem bontunk meg.  Az általunk forgalomba hozott termékek HORECA QUALITY minőségűek. Kiszolgálás csak adószámmal rendelkező intézményeknek, vállalkozásoknak lehetséges.