Adagolók mustárnak, ketchupnak, majonéznek, pácoknak, lekvároknak és szirupoknak
Sok olyan ételünk van amik nem is lennének jók mustár, majonéz vagy ketchup esetleg mártások, szószok nélkül. Ezek az adagolók lehetnek egyszerűek mint például egy színes tubus vagy összetettebbek mint a rozsdamentesacélból készült adagolók amik egy nyomásra mindig azonos mennyiséget adagolnak. Az összetetteb adagolók alkalmasak mustár, pác, ketchup, majonéz, lekvár, szirup és kis darabos szószok adagolására, ezek az adagoló nem alkalmasak forró tartalom adagolására maximum 70° C-ig hőállók.
A drágább összetetteb adagolókhoz jellemző módon elérhetők a tartalék alkatrészek, ezért meghibásodás esetén ezek az adagolók javíthatók.
Az ASL adagoló tartályból akár kétszer 5,5 literes is felakasztható a függőleges állványra, az adagolás a szilikon gumiból készült rugalmas, csőszerű kézi adagolóval történik.
A BMB adagolók két féle űrméretben készülnek rozsdamentes tartállyal.
Három féle vidám színben készülnek a Cortina adagolók mustárnak, ketchupnak és majonéznek.
A DDL adagolókat azoknak gyártják akik nagyban dolgoznak a 10 literes tartály tulajdonképpen egy cserélhető vödör.