Ollók konyhaicélra, szárnyasoknak, halaknak és fűszereknek
Ez a fejezet az ollókról szól. Az olló egy olyan nyírószerszám ami két élesre fent acéllemezből áll oldalanként egy fogóval amik szembenéznek egymással ezek egy forgatható tengelyen helyezkednek el és szorosan egymáshoz simulva mozgathatók, így az éleik közé eső tárgyat kettészelik. Ez az olló tudományos definíciója. Minden konyhán találunk valamilyen ollót és naponta használjuk.
Az egyszerű konyhai ollókat naponta kézbe vesszük, ezek nélkül bizony nehéz lenne az életünk, ezek több féle kivitelben készülnek.
A grillcsirkét darabolhatjuk a baromfi ollókkal, ezekből sok félét kínálunk az egyszerűtől a profiig.
A halvágó ollóval darabolhatjuk a halféléket, ami bizony könnyebb mint késsel dolgozni.
A fűszernövény ollóval pedig apróra vághatjuk kedvenc fűszerünket, így kinyerve az értékes aromákat.