Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Öntöttvasedények, öntöttvas serpenyők, öntöttvas óriásserpenyők

 

 

Az öntöttvasból készült edényeknek, serpenyőknek számos kedvező tulajdonságuk van, azonban fokozott gondoskodást igényelnek. Ha az alábbi tanácsokat betartja sokáig örömét lelheti ezekben az edényekben. Az öntöttvasból készült serpenyők, edények talpa egyenletes hőelosztást garantál amellett, hogy a hőmérsékletet hosszan tárolja. Az öntöttvas nem ütésálló, ezért ütés érzékeny. Az öntöttvas megrozsdásodik, ha nincs védve a környezeti hatásoktól ezért ha nem használja felületét mindig kenje be növényi olajjal vagy szalonna bőrrel. Az öntöttvas higiénikus, ha a felület sértetlen marad. 

Kérjük az első használat előtt kövesse az alábbi tanácsokat.

Kenje be étolajjal az egész belső felületet, beleértve az edény szélét is. Majd forralja ki a serpenyőt, edényt sós vízzel, ( 2-5 kanál só ) és hagyja kihűlni. Miután kihűlt, ismét kenje meg a serpenyőt, edényt szalonna zsírral, és hevítse fel, hogy az magas hőfokon beégjen. Kihűlés után alaposan dörzsölje be a serpenyő meleg alját szalonnabőrrel, hogy a pórusokat zsírral lezárja. A serpenyő most használatra kész.

Használati tanácsok.

Soha ne melegítse fel öntöttvas serpenyőjét vagy edényét zsiradék nélkül! Soha ne tisztítsa mosogatószerrel vagy súrolószerrel! Soha ne használjon acélgyapotot! Használat után azonnal töltse fel forró vízzel. Hagyja felpuhulni a makacs szennyeződéseket és öblítse ki, használjon műanyagkefét és törölje szárazra konyhai törlőpapírral. Száradás után alaposan kenje be a teljes felületet szalonnabőrrel.

 

Rendezés: