Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Steak serpenyő * serpenyők tapadásmentes bevonattal * INDUKCIÓS TŰZHELYEN HASZNÁLHATÓK *

Ebben a fejezetben a tapadásmentes bevonattal készült serpenyők kaptak helyet. Két különböző bevonttal készülnek a serpenyők és mindegyik használható indukciós tűzhelyen.

Az egyik a PTFE ( PoliTetraFlouroEtilén ) azaz TEFLON. Ezt a bevonatot mindenki ismeri, régi és bizonyított.

A másik a titán dioxid ( Tio2 ) azaz KERÁMIA bevonat. A titán dioxid, tapadásmentes bevonat kivételesen ellenálló, hosszan tartó kerámia bevonat. A bevonat sokféle fémfelületre például rozsdamentes acélra, alumíniumra juttatva nagyon egyenletesen nedvesít.

A serpenyők rozsdamentes acélból és öntött alumíniumból készülnek. A rozsdamentes serpenyők jellemzően TEFLON az alumínium serpenyők pedig KERÁMIA és TEFLON bevonattal elérhetők.

Rozsdamentes acélból TEFLON bevonattal készül az Anne és a Bocuse sorozat.

Kézzel öntött alumíniumból KERÁMIA bevonattal pedig a Brillat Chapel és a Douglas sorozat. Érdekesség az ERIK  mély serpenyő.

Alumíniumból de TEFLON bevonattal készül az ismert De Buyer edénygyár serpenyő családja, mely a legszebb kivitelű igényes serpenyő. 

 

Rendezés:

A tapadásmentes bevonatokról röviden.

PTFE tapadásmentes bevonat, a DuPont gyártó cég által kizárólagosan birtokolt Teflon® néven ismert. Úgynevezett fluorpolimer amit a tertrafluoretilén monomer polimerizációs reakciójával állítanak elő. A nagy molekulasúlyú polimert, ami a láncvégi hidrogénatomok kivételével csak szén és fluoratomokból áll, sem a hidrofil (vízvonzó), sem a hidrofób (víztaszító) folyadékok nem nedvesítik. Az erős szén fluor kötés jelenléte kémiailag igen ellenállóvá teszi. Ezeket, a tulajdonságait használják például serpenyők tapadás mentesítésére.

TiO2 titándioxid tapadásmentes bevonat kivételesen ellenálló, hosszan tartó kerámia bevonat. A termék működése a fotokatalízis elvén alapul. A bevonat hidrofil felületet eredményez. A termék sokféle fémfelületre például rozsdamentes acélra, alumíniumra juttatva  nagyon egyenletesen nedvesít. Szabadalmaztatott fúziós eljárás során alkalmazzák. Fekete, tapadásmentes bevonatot képez. A bevonat hidrofil és mikrobaölő felületet eredményez.