Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Serpenyők * steak serpenyők * tapadásmentes bevonattal * INDUKCIÓS TŰZHELYEN NEM HASZNÁLHATÓK *

Ebben a fejezetben olyan alumíniumból gyártott tapadásmentes bevonattal készült steak serpenyők, mély serpenyők és csőnyelű serpenyők kaptak helyet amik indukciós tűzhelyeken nem használhatók.

Itt találhatók a szögletes KERÁMIA tapadásmentes bevonattal készült steak serpenyők.

Az ovális szintén KERÁMIA bevonattal készülő halsütő serpenyő

Az Anthony TEFLON bevonattal készülő mély serpenyők.

A csőnyelű TEFLON bevonattal gyártott Burrell serpenyők.

A KERÁMIA bevonattal készülnek a GordonLawson és a Nigella serpenyők, érdekesség a Hugh mély serpenyő.

Munkaközben jól jöhet a 33 cm-es fröccsenésgátló szita, kényelmes hosszúnyelével.

Rendezés:

A tapadásmentes bevonatokról röviden.

PTFE tapadásmentes bevonat, a DuPont gyártó cég által kizárólagosan birtokolt Teflon® néven ismert. Úgynevezett fluorpolimer amit a tertrafluoretilén monomer polimerizációs reakciójával állítanak elő. A nagy molekulasúlyú polimert, ami a láncvégi hidrogénatomok kivételével csak szén és fluoratomokból áll, sem a hidrofil (vízvonzó), sem a hidrofób (víztaszító) folyadékok nem nedvesítik. Az erős szén fluor kötés jelenléte kémiailag igen ellenállóvá teszi. Ezeket, a tulajdonságait használják például serpenyők tapadás mentesítésére.

titán dioxid, TiO2, tapadásmentes bevonat kivételesen ellenálló, hosszan tartó kerámia bevonat. A bevonat hidrofil és mikrobaölő felületet eredményez. A hidrofil anyagok felszívják a nedvességet, mint az itatóspapír, a nedvesség egyenletesen szétterül a felső rétegben. A bevonat sokféle fémfelületre például rozsdamentes acélra, alumíniumra juttatva nagyon egyenletesen nedvesít. A bevonat működése a fotokatalízis elvén alapul, a fotokatalízis egy fény által kiváltott kémiai folyamat, mely során a fény gerjeszti a katalizátort és fekete tapadásmentes bevonatot képez.