Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mélyserpenyők, sauteuse-ök ( ejtsd, szotőzök ), flambírozó serpenyők

Ebben a fejezetben az alábbi különleges eljárásokhoz kínálunk speciális edényeket melyek indukciós tűzhelyen is használhatók.

Mi az a sauteuse ( ejtsd : szotőz ) ?

sauteuse  Francia konyhából származik. A Kínai wok-hoz hasonlóan univerzális edény mely alkalmas sütésre, forralásra, főzésre, pirításra. Formája mely többnyire ferde falu úgy fejlődött ki, hogy habverővel, keverő kanállal az edény tartalma maradéktalanul elérhető legyen. De tekinthetjük akár egy mély serpenyőnek is.

Mi a flambírozás?

A flambírozás során aromás égőalkohollal pörköljük meg az ételt. A lángoló alkohol különleges ízzel ajándékozza meg az ételt és kellemes látványt nyújt. Ha konyhán nyílt tűzön, serpenyőben flambírozunk, akkor az alkoholt a forró ételre öntjük, s azzal együtt felhevítjük. Majd a serpenyőt megdöntjük és a láng fölé tartjuk, hogy az belekaphasson az alkoholgőzbe, figyelem, ekkor a láng hirtelen magasra csap. Ha asztalnál flambírozunk, akkor az aromásalkoholt merőkanálba töltjük és egy borszeszégő lángjánál felhevítjük, majd meggyújtjuk és égve öntjük az ételre. De választhatjuk a konyhai megoldást is.

Rendezés:

Fröccsenésgátló 33 cm

6.768 Ft
Cikkszám: 3103/330
Rendelhető