Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Különleges edények

Ebben a fejezetben olyan rozsdamentes edényeket kínálunk amit nem mindennap használunk, ezek különleges edények amiket gyakran egyetlen funkció ellátására gyártanak.

Ilyenek például a duplafalú tejforraló edények, fazekak leeresztőcsappalkagyló főzőedények és halfőző edény.

Hasonlóan egyetlen célra készülnek a spárgafőző edények és a rozsdamentes acélból készült pároló betétek. Hasonló párolók is elérhetők de bambuszból 15 cm-től 20 cm-ig.

Itt találhatók az alumíniumból készült fazekat és csontfőző betéteket 32 cm-től 45 cm-ig.

De ebben a fejezetben találhatók a két darabból álló duplafalu edények 5 L-től 15 L-ig.

Itt érhetők el a tésztafőző betétek mellett a vajmelegítők és a tejforraló bögrék is.

Rendezés:

Alaplé szűrőbetét 32 cm

23.749 Ft
Cikkszám: 2113/320
Rendelhető

Alaplé szűrőbetét 36 cm

27.311 Ft
Cikkszám: 2113/360
Rendelhető

Alaplé szűrőbetét 40 cm

30.399 Ft
Cikkszám: 2113/400
Rendelhető

Alaplé szűrőbetét 45 cm

35.386 Ft
Cikkszám: 2113/450
Rendelhető

Halfőző edény 6 L

27.549 Ft
Cikkszám: 091805
Rendelhető

Pároló betét 32 cm, 12 L

43.461 Ft
Cikkszám: 1403/320
Rendelhető

Pároló betét 36 cm, 16 L

56.048 Ft
Cikkszám: 1403/360
Rendelhető

Teafőző kanna 2,5 L

17.574 Ft
Cikkszám: 010100
Rendelhető

Teafőző kanna 4,5 L

24.224 Ft
Cikkszám: 010135
Rendelhető

Tejforraló 1,8 L

20.187 Ft
Cikkszám: 6004/140
Rendelhető

Tejforraló 2,5 L

21.137 Ft
Cikkszám: 080309
Rendelhető

A flambírozást édességek és húsok tálalásakor alkalmazhatjuk. A lángoló szesz különleges ízt kölcsönöz az ételnek és szép látványt nyújt. Valamennyi serpenyőben készült étel flambírozható. A flambírozáshoz legalább 40%-os alkoholt használjunk. Lehet vodka, rum, whisky, konyak stb. A húsételekre semleges szeszt öntsünk, az édesekre elsősorban rumot, konyakot. Az ételen soha se gyújtsuk meg az alkoholt, gyufát pedig végképp ne használjunk, mert kellemetlen szaga lesz az ételnek! Alapszabály az is, hogy csak forró ételre öntsük az alkoholt és mindig felforrósítva. Ha nyílt tűzön, serpenyőben flambírozunk, akkor az alkoholt a forró ételre öntsük, s azzal együtt hevítsük fel. A serpenyőt döntsük meg, hogy a láng belekapjon az alkoholgőzbe. Ha viszont az asztalnál, tányéron flambírozunk, a szeszt egy merőkanálba töltsük, majd felhevítés után meggyújtva öntsük rá az ételre. Ha készételre öntünk alkoholt, előtte gyújtsuk meg, lángolva tálaljuk.