A Martin acélgyártási eljárása két fontos pontban különbözött minden korábbi gyártási módszertől.
A megolvasztott nyersvas fölött gázlángot vezetnek el amivel a megolvadt fém felületi rétegéből ki tudják égetni a nyersvas fölösleges kísérő elemeit, a karbont, a szilíciumot és a mangánt. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy alapanyagként folyékony nyers vasat és hulladék vasat is felhasználhassanak.
Az így nyert megtisztított acélt krómmal, molibdénnel, és vanádiummal ötvözik, a végeredmény pedig egy tartós higiénikus és nem mérgező rozsdamentes acél mely ideális kések készítéséhez, azonban korlátozott ellenállású savakkal szemben.
Ezért használat után tisztítsuk és szárítsuk meg a késeket.
Ez a sorozat minden szükséges kést tartalmaz amit a nagy konyhákon használunk. A kínálatban megtalálhatók a csontozó és filéző kések, a hosszúpengés gyros és kebab kések, a hullámos pengéjű kenyérvágókések.
A Martina acélból készült kések különösen tartós edzéssel és élezéssel készülnek, korlátozottan ellenállnak a savaknak, használat után igénylik a mosogatógépes vagy kézi tisztítást, szárazon tároljuk a késeket. A nyél -20°C-tól +120°C-ig hőálló.
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.