Hunnia Kristály Kft. Webáruháza

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

0 termék - 0 Ft

Cégünk nagykereskedés, ezért gyűjtő csomagolást nem bontunk meg.  Az általunk forgalomba hozott termékek HORECA QUALITY minőségűek. Kiszolgálás csak adószámmal rendelkező intézményeknek, vállalkozásoknak lehetséges.
Kovácsolt kések * lemez kések * ringó kések * sajt kések * hús villák * bárdok * fenő acélok * vágó lapok * hús tőkék


  
Miben különböznek a háztartásban használatos  kések a nagyüzemi késektől ?
A nagy konyhákban két kés kategóriát különböztetünk meg. A kovácsolt késeket és a lemezkéseket, a kovácsolt kés egy összetett gyártási folyamat eredménye, elkészítése hosszadalmas és időigényes, élettartama nagyon hosszú az acél keménysége 52 Rockwell körüli, profik kezébe való. Míg a lemezkések egyszerűbben és olcsóbban előállíthatóak. A web áruházunkban található kovácsolt kések Solingenben készültek. A mindennapi használatra a lemezkések is tökéletesen alkalmasok, a választékunkban található lemezkések a HACCP-nek megfelelő színkóddal ellátottak. Nagyon fontos szót ejteni a fenőacélokról, a jó kés fenés közben szinte tapad az acélhoz. Fenőacéloknál megkülönböztetünk hagyományos acélt és gyémánt poros acélt, valamint hosszúságuk és keresztmetszetük szerint is több féle fenőacél kapható.
De mi is az a Rocwell féle keménység mérés?
A Rockwell keménység olyan anyagtulajdonság, amely azt fejezi ki, hogy egy anyag felülete mennyire szilárd, milyen mértékben ellenálló a külső mechanikai behatásokkal szemben. Apró gyémánt kúpot sajtolnak meghatározott erővel a mintaanyag felületébe először előterhelésként, majd teljes terhelésen. A teljes terhelés és előterhelés lenyomatának mélységét mérik, és ezek hányadosa adja meg a keménység értékét. A mérési eljárás szabványosítva van, az ISO 6508 szabványsorozat taglalja.

Válasszon az alkaterógiák közül