Analóg és digitális hőmérők
Ebben a fejezetben a hőmérőkkel foglalkozunk legyen azok hagyományos higanyos vagy digitális esetleg infra hőmérők.
A HACCP rendszer megköveteli a hűtőszekrények hőmérsékletének ellenőrzését ennek eleget tehetünk a hűtőhőmérőkkel.
A maghőmérőkkel ellenőrizhetjük a ételek mag azaz belső hőmérsékletét ezek jellemzően digitális hőmérők.
Kifejezetten allergének számára is készül digitálishőmérő lilaszínű tokkal, miután a HACCP rendszerben ezzel a színnel jelöljük az allergéneket.
Kifejezetten a HACCP rendszer számára készül a HACCP teszt hőmérő, fagyasztott, hűtött és főzött kijelzővel.
Elérhetők az érintésmentes infravörös fénnyel működő hőmérők is, mérési tartományuk -50 C-tól + 350 C-ig terjed.