Hunnia Kristály Kft. Webáruház

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

Budapest 06-1-244-8064 Mobil: 20/ 569-9165 * * Debrecen 52/ 474-368, Mobil: 20/ 222-4405
Levél küldése ide: info@hunniakristaly.hu
0 termék - 0 Ft

******Cégünk nagykereskedés, ezért gyűjtő csomagolást nem bontunk meg. ******

Az általunk forgalomba hozott termékek HORECA minőségűek. Kiszolgálás csak adószámmal rendelkező intézményeknek, vállalkozásoknak lehetséges.








































































GN edények * rozsdamentes acélból * polipropilénből * polikarbonátból * porcelánból * melaminból


GN edények méret táblázata.


A GN edényekről.
A Gastro Norm szabvány alapját képező megállapodás 1964 november 17.-én Svájcban, a zürichi Du Pont étteremben született meg, egyfelől a Svájci Szállodaszövetség, másfelől a svájci nagy konyhagép gyártók részvételével azzal a céllal, hogy a szállodai és a közétkeztetést  egyszerűbbé, biztonságosabbá és  gazdaságosabbá tegyék az egységes méretrendszer bevezetésével. A Gastro Norm szabványrendszer (GN) az ételek elkészítése, szállítása és tárolása során a rendelkezésre álló kapacitásoknak szinte 100 százalékos kihasználását teszi lehetővé. A konyhai gépek, tűzhelyek, kombi sütők, polcok, állványok, hűtőpultok, hűtőszekrények, fagyasztószekrények, ételszállító ládák méretének egységesítésével  megfelelő technológia és munkaszervezés esetén  minden kapacitást a lehető leghatékonyabban lehet felhasználni. Ennek eredményeként a kezdeti szakmai pesszimizmus ellenére igen rövid idő alatt világszerte elterjedt és népszerűvé vált. Az eltelt évtizedekben a rendszer bizonyította hatékonyságát, napjainkra joggal nevezhetjük alapvető vendéglátóipari sztenderdnek. A felhasználás területétől függően több féle anyagból készülhetnek GN edények. Az alap a rozsdamentes acél, majd GN edények készültek polipropilénből, tárolás céljára, polikarbonátból, melyek "törhetetlenek" melaninból melyeket remekül lehet színezni, porcelánból, olyan ételek számára ahol fontos az, hogy fémmel ne érintkezzen de vendégtérbe kerül. A GN edény fedők is megérdemelnek néhány szót, funkciójuk szerint lehetnek teli fedők, amivel lezárhatunk egy edényt, szilikon tömítéssel ellátott hermetikusan záródó fedők, amiket folyadék szállításnál használhatunk, fülkivágásos fedők, amik a csúszófüles edényekre valók, kanálkivágásos fedők, amikkel úgy zárhatunk le egy edényt, hogy a merőkanalat nem kell kivennünk. Valamint ezek kombinációi, pl. fül és kanálkivágásos fedők. Az egész alakú, vagyis GN 1/1 -es alap edényméret 325 mm X 530 mm. Ez kettes, hármas, négyes, hatos és kilences szorzóval oszlik kisebb méretekre, de használatos a dupla méretű (GN 2/1) edényforma is. Az egyes gyárak a Gastro Norm szabvány szerint készülő edények (a továbbiakban röviden GN edényeknek nevezzük) tervezésekor a két horizontális méreten nem változtathattak, hiszen annak a világ összes, e méretrendszer szerint gyártott konyhai eszközével kompatibilisnek kellett maradnia, a vertikális méret, azaz a GN edény mélysége ugyancsak a szabványban rögzített méretfokozatokat vehette fel. Az így elérhető edény mélységek 20mm, 40mm, 65mm, 100mm, 150mm és 200mm. A fenti bal oldali táblázat pontosan mutatja az edények űrméretét. Nem rögzítette viszont a szabvány az edények aljának ívét vagyis a GN edény alja és oldalfalai találkozásánál bezárt ívet, rádiuszt ezért a különböző gyártók által készített edények egymásba nem  vagy nem tökéletesen illeszkednek.

Válasszon az alkaterógiák közül