Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Porcelán edények, adagtál, gulyástál

  

A menzákon és gyorséttermekben nem használunk sok féle porcelánedényt ahhoz, hogy a tálca megteljen elég három edény is, levesnek a levestálka vagy gulyástál, főételnek az adagtál, desszertnek egy csemegetányér vagy ha saláta esetleg kompót van az étlapon egy salátástálka.

Rendezés:

Uniset kancsó 1 L

5.430 Ft
Cikkszám: 912521
Raktáron

Az első menzáknak készült edényeket 1978-ban készítette el Hódmezővásárhelyen az Alföld Porcelánedénygyár és UNISET néven ismerte meg a piac. 1994-óta dolgozunk együtt ezzel a porcelángyárral, akkor egy adagtál vagy levestálka 62 Ft-ba került, ez egy drága edény volt, de tartóssága miatt szerette a piac. Ahogy telt az idő úgy lett egyre drágább az UNISET porcelánedény, először csak a 250 Ft-ot majd a 600 Ft-ot lépte át az ára, ami az induló árhoz képes magas volt. Ma egy levestálka vagy adagtál ennyibe kerül.

Az UNISET porcelán nem volt márkavédett termék, sem név sem a forma.

Úgy 400 Ft magasságában jelentek meg az első távolkeleti klónok, persze sokkal olcsóbban mint az UNISET porcelánok, rövid idő alatt meg is hódították a hazai piacot.

2013-ban az Európai Unió védővámot vetett ki a távolkeleti porcelánokra, ez átlagosan 50%-al emelte meg az árakat, majd az emelkedő szállítási költségek és a forint romló árfolyama a vezető devizákhoz képest azt eredményezte, hogy 2022 közepén az árak kiegyenlítődtek, esetenként nyernek az UNISET árak.

A két porcelánedényt nem lehet egy napon említeni, az UNISET szerkezete jóval tömörebb, ezért tartósabb, a csorbulással szemben ellenállóbb, színe mindig fehér, soha nem sárga vagy szürke mint a klónoké.