Leírás
Szaténfényű, polírozott felülettel 18/10-es rozsdamentes nemesacélból speciálisan nagy-konyhai használatra készült, magas lábas a 2100-as szériából, hermetikusan zárt, 7 mm vastag kapszulázott szendvicstalppal mely minden ismert főzésimódot lehetővé tesz, űrmértéke 10 L, belső átmérője 28 cm, talp átmérője 25 cm, magassága 17,5 cm. Erre az a edényre 10 év cseregaranciát vállalunk mely a talpleválásra és fülletörésre vonatkozik a garancia a számla kiállításának napjától érvényes.
Vélemények
Ebből a szériából már van nekem egy nagyobb méretű (15 literes) magas lábasom és annak jó tapasztalata alapján döntöttem egy kisebb űrméret vásárlásáról.
Tapasztalataim:
Az edény teste vastag rozsdamentes anyagból készült. A kiválasztott szériától /2200, 2100, 2000/ függően és a speciálisan vastag talpnak köszönhetően az ételt gyakorlatilag csak szándékosan lehet benne odaégetni.
A masszív fém fülek még akkor is megfoghatóak puszta kézzel, ha csordultig teli leves fő benne.
Tisztítása egyszerű és szinte bármivel lehet sikálni belülről. Kívülről a szép fénye miatt - akinek ez számít - annak óvatosabban illik bánni a felülettel. De ha elég magas lábast/fazekat választunk akkor kivűlről gyakorlatilag nem tud szennyeződni.
Hátránya, hogy kicsit zsebbenyúlós az ára és a hozzá való fedőt külön kell megvásárolni, valamint az edény teste elég nehéz. Ez utóbbi az eltakarításkor okozhat némi nehézséget.
Vásárláskor érdemes odafigyelni arra, hogy milyen tűzhelyen fogjuk használni és arra is figyelni kell, hogy milyen átmérőhöz milyen belső magasság és ebből adódó űrmérték tartozik. Normál méretű tűzhely esetében 32cm edény átmérő fölé nem szabad menni, mert csökkenhet a melegítés egyenletessége, na meg a tűzhelyen sem férne már el. Ezért aztán ha az űrméret növelése a cél akkor leginkább 28-32 cm közötti átmérőhöz keressük meg a megfelelő magasságot.
A lábas/fazék kiválasztásának javasolt sorrendje:
1, széria /2200, 2100, 2000/ ebből én a 2100-as vagy a maximalistáknak a 2000-es szériát javaslom
2, edény átmérője
3, edény magassága/űrmértéke
4, az edény átmérőjéhez passzoló fedő kiválasztása
Nem kell szentírásnak tekinteni, hogy magas lábasnak vagy fazéknak nevezik az adott edényt, mert itt csak a méretekkel variálnak nem pedig a többi műszaki tartalommal.
Érdemes regisztrálni és feliratkozni a hírlevélre, mert rendszeresen vannak akciók és akár egy 10%-os váratlan kedvezménybe is belefuthatunk.
/ez egy nem fizetett/szponzorált tartalmú összefoglaló, csak unatkoztam és elégedett is vagyok a fenti termékkel :) /