Koktél shakerek és koktélszűrők
A bártenderek által leggyakrabban használt eszköz a koktél shaker.
Jellemzően két félét használnak Boston shakert keverőpohárral és Manhattan shakert.
Az első verziónál az alapanyagokat bele kell tölteni a shakerbe, majd lezárni az üvegpohárral és kézzel rázni. A keverőpoharat magában, szénsavas italok keverésére is használhatjuk vagy megtörhetjük benne a muddlerrel a gyümölcsöket.
A Manhattan shakert három részes shakernek is nevezzük. Nincs hozzá keverőpohár, ezért az összetevők adagolása a shaker aljában történik. A középső darab a shaker aljára illeszkedik, és tartalmaz egy beépített szűrőt. Ezen kívül van egy kupakja, mely segít teljesen lezárni a shakert.
A koktél szűrőkkel tudjuk kiszűrni az elkészült italból a gyümölcs darabokat, magokat, a shaker tetejére illesztve ezen keresztül töltjük ki a kész ital a koktélos pohárba.
Válasszon koktél poharakat kínálatunkból melyet ITT talál.