Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rozsdamentes tálcák - kerek, ovális, halas és prezentációs tálcák

Ebben a fejezetben gyűjtöttük össze a fémtálcákat, minden tálca rozsdamentes savállóacélból készül. Forma és funkció szerint kategorizáltuk őket.

Az első fejezetben a felszolgáló és dekor tálcák kaptak helyet, ezek közül több fajta GN méretben is elérhető.

A második fejezetben találhatók a kerektálcák, legyen az sörplató, büfé tálca vagy aprópénzes tálca esetleg egymásra rakható füles kerekbüfé tálca ezeket mind itt találja.

A harmadik fejezet tartalmazza az ovális hidegtálas tálcákat a díszes Barokk tálcákat és a halas tálcákat

A negyedik fejezetben olyan GN méretű tükörfényes tálcákat talál amik méretükben megegyeznek a konyhai GN edényekkel de megjelenésük alkalmassá teszi őket a vendégtérben történő megjelenésre.

Az ötödik fejezetet a szögletes fülestálcák uralják. Ezek lehetnek díszesek mint a Barokk tálcák vagy nagy méretűek mint a Bankett tálca.

A hatodik és egyben utolsó fejezetben olyan tálcákat talál amik alkalmasak kereskedelmi pultokban vagy svédasztalokon felvágottak, sajtok, hidegkonyhai készítmények, saláták stb. kínálására.

Rendezés:
A tálca a felszolgálás, a kínálás alapeszköze. A tálhoz hasonló szerepe van, azzal a különbséggel, hogy a tálca nagyobb felületű, általában nem homorú, szélei nem magasodnak a tálca felületénél egy, két centiméternél magasabbra. Főleg szilárd, darabos étkek kínálására használatos, míg a tálba pépes vagy folyékony állagú ételeket is tehetünk. A tálca és a tál ősidőktől, nem kizárólag a kínálásra használatos, de alapvető tisztasági feladata volt megvédeni az étel tisztaságát a fogyasztásig. A csoport, a törzs, a nép vezetői és vendégei mindig is mások által felszolgálva, tálcákon és tálakban jutottak napi betevőjükhöz, ezért a tálca és a tál az udvariasság, a vendégszeretet, a szíves kínálás képi megjelenítői is.