Hunnia Kristály Kft. Webáruháza

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

0 termék - 0 Ft

Cégünk nagykereskedés, ezért gyűjtő csomagolást nem bontunk meg.  Az általunk forgalomba hozott termékek HORECA QUALITY minőségűek. Kiszolgálás csak adószámmal rendelkező intézményeknek, vállalkozásoknak lehetséges.








































































Kagylófőző edény fekete zománcozott kivitelben, 3,5 L, átm. 20 cm, magassága 20 cm. Lefedhető a 488_180-as edénnyel.

Fekete kagyló sherry vajjal

A kagyló általában megosztja az embereket, vannak lelkes hívek, de vannak, akik soha meg nem próbálnák. Utóbbi magyarázata sokszor az, hogy túl drágának tartjuk, vagy nem tudjuk hol szerezhető be, hogyan és mit kezdjünk vele. A fekete kagyló sherry vajjal olyan egyszerűen elkészíthető recept, amelyet kagylóban kezdők is bevállalhatnak..

Hozzávalók:

  • 1 kg fekete kagyló
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ csokor petrezselyemzöld
  • ½ citrom leve
  • 2 cl sherry
  • só, bors
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • tálaláshoz: citrom, bagett

Elkészítés:

  1. A kagylót megpucoljuk. Ez azt jelenti, hogy a szakállát szükség esetén eltávolítjuk, és többször váltott friss vízben megmossuk.
  2. A sherry vajhoz a puha vajat összedolgozzuk a préselt fokhagymával, sóval, borssal, citromlével, sherryvel és apróra vágott petrezselyemmel.
  3. A megtisztított kagylót néhány csepp vízzel egy nagy lábasba tesszük, lefedjük, a hőt a legmagasabb fokozatra állítjuk. 2 perc múlva átkeverjük, és ismét lefedjük. 5 perc elteltével a kagylók kinyílnak (amelyik nem, dobjuk ki).
  4. A kagylóhéjat szedjük ketté, ügyelve arra, hogy a kagylóhús az egyik héjban maradjon. A fél kagylókat helyezzük egy sütőtálra, és mindegyikre tegyünk 1/2 tk sherry vajat. A kagylók tetejére szórjunk kevés zsemlemorzsát. Forró sütőben néhány percig gratinírozzuk (lehetőleg grill funkcióval), amíg a zsemlyemorzsa megpirul és a sherry vaj habzik.
  5. Tálaljuk citrommal és friss bagettel.

Tippek:

  • Ha tisztított (vákuum csomagolt vagy mélyfagyasztott) kagylót veszünk, kevesebb a munkánk. Feltétlenül legyen azonban kagylóhéj is a kagylóhoz. Tisztításhoz használhatunk gumikesztyűt.
  • Vásároljunk ellenőrzött minőségű kagylót! Felhasználás előtt a kagyló legyen zárt, ha nem az, dobjuk ki. Ha csak résnyire nyitott, teszteljük úgy, hogy a héjat megütögetjük. Ha megint bezáródik, fogyasztható. Mint fent írtuk, ennek fordítottja érvényesül a főzési folyamat végén: amelyik zárt, ki kell dobni.
  • A kagyló főzése során keletkező főzőlevet tegyük esetleg félre, felhasználható halas ételek készítéséhez.
  • A legnagyobb hiedelemmel ellentétben a fekete kagyló könnyen beszerezhető (szupermarket, metro, piac, stb.), és nem olyan drága. Igaz, ha jól is szeretnénk vele lakni, nagyobb mennyiség kell belőle.
  • A sherryvaj összetételén ízlés szerint módosíthatunk. A fűszeres vaj kiválóan felhasználható halak ropogós kéreggel történő sütéséhez is. Lazac ropogós kéregben>>
  • A fekete kagyló sherry vajjal kiváló ünnepi előétel vagy tapas lehet (fenti adag 4 főre), amelyet egészen a gratinírozás stádiumáig elő tudunk készíteni. Esetleges maradék vaj lefagyasztható.

 

új vélemény

Note: HTML kód nem iileszthető be!
    Rossz           Kiváló

Kagylófőző edény 3,5 L

  • Cikkszám: 299020
  • 4 696 Ft (27 % áfával)