Tea és kávé elkészítése, teáskannák
Tea és kávé elkészítése két különböző folyamat, de mindkettő nagyon egyszerű és néhány alapvető eszközre van szükség.
A tea elkészítése:
- Forrósítsunk fel vizet egy lábasban vagy vízforralóban.
- Helyezzük a teafüvet (vagy filtert) egy teáskannába.
- Öntsük a forró vizet a teafüvekre, majd hagyjuk állni 3-5 percig (a füvön múlik).
- Szűrjük le a teát egy csészébe vagy bögrébe.
A kávé elkészítése:
- Forrósítsunk fel vizet egy lábasban vagy vízforralóban.
- Töltünk frissen őrölt kávét egy kávéfőzőbe vagy french press-be.
- Öntsük rá a forró vizet, majd hagyjuk állni 3-5 percig.
- Szűrjük le a kávét egy csészébe vagy bögrébe.
Teáskannák:
A teáskannák kiválasztásakor fontos figyelembe venni az elkészítendő tea típusát és mennyiségét. A teáskanna anyagának is fontos szerepe van: a kerámia és a porcelán könnyen megtartják a hőt, míg az üveg teáskannák lehetővé teszik a teafüvek látványos megjelenítését. A teáskannák tartozékai közé tartozhat a szűrő vagy a teafű filter, amely lehetővé teszi, hogy a teafű ne kerüljön bele a csészébe vagy bögrébe. A teáskannában lévő teát hagyjuk állni néhány percig, hogy az ízek és illatok átjárják a vizet. A teafüvek típusától és az ízlésünktől függően a teát melegen vagy jégkockákkal hűtve fogyaszthatjuk.