Edények mikrohullámú sütőbe
Nem minden edény alkalmas mikrohullámú sütőben való használatra. A legtöbb mikrohullámú sütő az elektromágneses hullámok segítségével melegíti fel az ételeket, és azokat az ételeket lehet benne melegíteni, amelyekhez megfelelő edényt használunk.
Műanyag edényeket csak akkor szabad használni a mikrohullámú sütőben, ha azok kifejezetten a mikrohullámú sütőhöz készültek. Ellenkező esetben a műanyag szivároghat, és káros anyagokat bocsáthat ki, ami ártalmas lehet az egészségre. Az üvegedények általában biztonságosak a mikrohullámú sütőben, de fontos, hogy a hőmérséklet-változások miatt elővigyázatosak legyünk, és ne használjunk üveget, amely már megrepedt vagy törött.
A kerámiaedényeket általában használhatjuk mikrohullámú sütőben, de azokat is érdemes elővigyázatosan használni. A nem megfelelő kerámiaedények megrepedhetnek a mikrohullámú sugárzástól, és ezáltal károsíthatják a sütőt, valamint az ételt. Ha kerámiaedényt szeretne használni a mikrohullámú sütőben, ellenőrizze az edényt, hogy azt kifejezetten a mikrohullámú sütőhöz készülték-e.
Fém edényeket általában nem szabad használni a mikrohullámú sütőben, mert azok a fémek elektromos áramot generálhatnak, ami tűzveszélyt okozhat.
Összefoglalva tehát, fontos, hogy az edények anyaga alkalmas legyen a mikrohullámú sütőben való használatra. A műanyag edények és az üveg edények általában biztonságosak, de kerámiaedényeknél és fém edényeknél elővigyázatosnak kell lenni, és ellenőrizni kell, hogy az adott edény alkalmas-e a mikrohullámú sütőhöz.