Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Grillezés eszközei

Rendezés:

A grillezés egy olyan főzési módszer, amelyben az ételt a közvetlen hővel (grillrácson) sütjük. A közvetlen hővel való grillezés gyakran szabadtéri használatra alkalmas, de ma már találhatunk beltéri grillt is.

A grillezés során a közvetlen hővel sült ételek a lévő rácson fekszenek és közvetlenül a tűztérben található tűztől kapják a hőt. A közvetlen hővel való sütés jellemzően gyorsabb és intenzívebb, mint a sütőben való sütés, és ad egy jellegzetes, füstös ízt az ételeknek.

A grillezést leggyakrabban húsok, halak, zöldségek és gyümölcsök elkészítésére használják, de már készülnek olyan ételek is, amelyeket kizárólag grillezve készítenek el. A grillezés segítségével kaphatunk egy jellegzetes, füstös ízt az ételeknek, és a hőtőlérőn való sütés segítségével könnyedén elkészíthetjük az ételeket, ami nagyszerű lehet a szabadtéri és családi rendezvényekhez.

A grillezéshez szükséges eszközök változóak lehetnek, de az alapvető eszközök a következők:

  • Grillrács: a grillrács az a hőtőlérő, amelyen az ételt sütjük. Lehet fém, rozsdamentes acél, vagy kerámia.
  • Grillkesztyű: a grillkesztyű segítségével védhetjük a kezünket a forró grillrács, illetve a tűztől.
  • Grillcsipesz: a grillpálca segítségével forgathatjuk az ételeket a grillrácson.
  • Grilltálca: A grilltálca segítségével gyűjthetjük össze a zsiradékot, ami az ételek sütésénél keletkezik