Barion Pixel

Fondue

A Fondue egy hagyományos svájci étel, amelynek alapja egy forró folyékony sajtmártás, amelybe különböző ételeket meríthetünk. A szó eredete a francia "fondre" (olvadni) szóból származik. A Fondue elkészítésekor általában egy speciális Fondue serpenyőt használnak, amelyet először meg kell melegíteni, majd az elkészített sajtmártást abban kell melegíteni és folyós állapotban tartani.

A Fondue alapja a svájci sajt, amelyet általában fűszereznek fokhagymával és fehérborral. Az elkészült sajtmártásban különböző ételeket, például kenyérkockákat, zöldségeket vagy főtt húst lehet meríteni. A Fondue-t hagyományosan több ember együtt fogyasztja, mivel egy közös edényt használnak, amelyet az asztal közepén helyeznek el, így mindenki részt vehet az étel elkészítésében és fogyasztásában.

A Fondue továbbfejlesztett változatai is léteznek, mint például a csokoládés Fondue, amelyben csokoládéba lehet mártogatni gyümölcsöket vagy édességeket. A Fondue ízletes és szórakoztató módja lehet az ételek fogyasztásának, és azért is népszerű, mert lehetőséget ad arra, hogy közösségben fogyasszunk ételt, és megosszuk a közös élményt.

   

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.