Befőzés, facsarás, savanyítás és szárítás
DELLA CASA Savanyító készlet 5000 ml
A befőzés, facsarás, savanyítás és szárítás négy különböző módszer az élelmiszerek hosszabb ideig való eltarthatóságának elérésére.
A befőzés a főzés és a sterilizálás folyamatával konzerválja az élelmiszereket, hogy megakadályozza a kórokozók növekedését és elterjedését. A befőzés többnyire a gyümölcsök, zöldségek és húsok esetén alkalmazott módszer.
A facsarás egy olyan módszer, amely segít kihasználni az élelmiszerek természetes cukortartalmát, hogy megnövelje az élelmiszerek eltarthatóságát. A facsarás általában a gyümölcsök esetén alkalmazott módszer, például a gyümölcslevek készítésére.
A savanyítás egy olyan módszer, amely a növényi élelmiszerek eltarthatóságának növelésére használja az élelmiszerek savasságának növelését. A savanyítás általában a zöldségek esetén alkalmazott módszer, mint például a kovászos uborka, a kimchi vagy a savanyúságok.
A szárítás olyan módszer, amely az élelmiszerek víztartalmának csökkentésével növeli az eltarthatóságukat. A szárítás általában a gyümölcsök, zöldségek és húsok esetén alkalmazott módszer.