GN edények, rozsdamentes acélból, polipropilénből, polikarbonátból, porcelánból és melaminból
De mi az a GN edény?
A Gastro Norm, rövidítve GN szabvány alapját képező megállapodás 1964 november 17.-én Svájcban, a Zürichi Du Pont étteremben született meg. Egyfelől a Svájci Szállodaszövetség, másfelől a svájci nagy konyhagép gyártók részvételével. Azzal a céllal, hogy a szállodai és a közétkeztetést egyszerűbbé, biztonságosabbá és gazdaságosabbá tegyék az egységes méretrendszer bevezetésével. A Gastro Norm szabványrendszer az ételek elkészítése, szállítása és tárolása során a rendelkezésre álló kapacitásoknak szinte 100 %-os kihasználását teszi lehetővé.
A GN edények az alábbi alapanyagokból készülhetnek.
* ROZSDAMENTES ACÉLBÓL, ezekben tárolhatunk, pácolhatunk, rakott ételeket készíthetünk. A perforált edényekben pedig párolhatunk. A csúszó füles és kihajtható füles edényekben készételeket szállíthatunk. Valamint tükör fényes kivitelben tálaláshoz, vendégtérben. Néhány méret elérhető tapadás mentes változatban is.
* Víztiszta vagy fekete törhetetlen POLIKARBONÁTBÓL, ezekben szépen mutat például egy saláta pult tartalma.
* Tejszerű POLIPROPILÉNBŐL, ezek az olcsó edények remek tárolási és szállítási lehetőséget nyújtanak.
* Fehér vagy színes MELAMINBÓL finger foodok, hidegtálak számára.
* Fehér és színes PORCELÁNBÓL a reggeliztetéshez, fogadáshoz chafingekbe mert ez az egyetlen anyag ami jól vezeti a hőt és pl. a rántotta nem lesz zöld benne.