Hunnia Kristály Kft. Webáruháza

A VENDÉGLÁTÓ ELLÁTÓ, ALAPÍTVA 1994-ben

Finger food tálkák * pohárkák * evőeszközök


A finger food már nálunk is jól ismert fogalma nem egy új ételfajtát takar, sokkal inkább a meglévők egy részének korunk fogyasztási trendjeihez igazodó átstrukturálását. Jó másfél évtizede ismerkedik a hazai vendéglátás a finger food kifejezéssel, pedig a néhány falatként elfogyasztható, kis adagos fogásokat korábban is kínálta a szakma.  A hagyományok szerint római eredetű, de előbb az orosz, majd a francia konyha karolta fel és mind jobban tökéletesítette. A vegyes ízelítő hidegkonyhai ételekből tevődik össze, amelyeket vékony szeletkékre, apró darabokra vágunk. Fajtánként külön-külön tálaljuk és legalább 7-8 félét adunk egy ízelítőbe. A francia konyhában a finom pástétomok, a galantinok, a kocsonyázott saláták díszes változatai dominálnak. A svéd vegyes ízelítőben a tengeri rákok, kagylók és a zöldségek a jellemzőek. A magyaros vegyes ízelítőben a libamáj, a magyaros kevert saláták, a töltött zöldségek, a magyaros száraz felvágottak töltve és átdolgozva találhatók. A vegyes ízelítőket kicsi üveg tálkákban /raviék/ tálaljuk, ezeket egy nagy ezüst vagy fém tálra tesszük. Ügyeljünk arra, hogy ahány személyes az ízelítő, annyi kis tál legyen rajta! Az ízelítő összeállításánál figyelembe kell venni, hogy készítmények színben, ízben és elkészítési módban változatosak legyenek. Lényeges, hogy az idényjellegnek megfelelő nyersanyagokat is szerepeltessük. A külön-külön megtálalt kis hidegtálakat díszes szalvétával letakart tálra helyezzük, jól lehűtve adjuk asztalra. Minden esetben az ételekhez illő mártásokat is kínáljunk hozzá, és külön vajat, pirítóst adjunk.
Példaképpen egy vegyes ízelítő:
Libamájpástétom - Jérce galantin - Hideg fogás - Kaviár - Ráksaláta - Töltött tojás - Sajttorta - Töltött szalámi -  Göngyölt lazac - Dinnyegyöngyök.
Mártások : Remulade mártás - Csiki mártás - Tartár mártás - Vaj és pirítós
A termékek egyik gyártója az Olaszországi Borgonovo üveggyár a gyár teljes választéka elérhető ezen a linken : http://www.borgonovo.it/Coffeino finger food 90 cc

Coffeino finger food 90 cc

189 Ft (27 % áfával)

Cubic finger food 60 cc

Cubic finger food 60 cc

255 Ft (27 % áfával)

Indro finger food 222 cc

Indro finger food 222 cc

230 Ft (27 % áfával)

Indro finger food 50 cc

Indro finger food 50 cc

166 Ft (27 % áfával)

Junior finger food 35 cc

Junior finger food 35 cc

154 Ft (27 % áfával)

Modi finger food 10 x 10 cm, 200 cc

Modi finger food 10 x 10 cm, 200 cc

413 Ft (27 % áfával)

Oslo party,  finger food kanál * HoReCa Quality *
Practika finger food 10 cm-es

Practika finger food 10 cm-es

405 Ft (27 % áfával)

Pyramide 3 részes finger food szett

Pyramide 3 részes finger food szett

1 683 Ft (27 % áfával)

Tételek 1 től 9 / 9 (1 összes)