Tükörfényű GN méretű tálcák, vendégtérbe
Ebben a fejezetben olyan GN méretű tálcákat talál amik méretben megegyeznek a konyhán használt GN edényekkel, de megjelenésük mely tükörfényű alkalmassá teszik őket a vendégtérben történő megjelenésre. A tálcák, edények, mélysége minden méretben 10 mm-nél kezdődik és 65 mm-ig tart.
Négy méretben készülnek elérhetők GN 1/1-es, GN 1/2-es, GN 2/3-os és nagy GN 2/1-es méretekben. Miután a Madeira display rendszer is GN 1/1-es méretű ezekkel a tükörfényű edényekkel kompatibilis.
A GN 1/1-es méret illik a regálokba, termo boxokba, így biztonságosan szállíthatjuk a meleg vagy hűtött ételeket minőségromlás nélkül. A svédasztalokon is dekoratívak a GN méretű tálcák, miután több féle mélységben készülnek a GN 1/1, 65 mm mély tálcába már jelentős mennyiség, 8,8 L fér.
GN 1/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 10 mm mély
GN 1/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 20 mm mély
GN 1/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 40 mm mély
GN 1/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 65 mm mély
GN 1/2-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 10 mm mély
GN 1/2-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 20 mm mély
GN 1/2-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 40 mm mély
GN 1/2-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 65 mm mély
GN 2/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 10 mm mély
GN 2/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 20 mm mély
GN 2/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 40 mm mély
GN 2/1-es tükörfényű tálca, vendégtérbe, 65 mm mély
GN 2/3-os tükörfényű tálca, vendégtérbe, 10 mm mély
GN 2/3-os tükörfényű tálca, vendégtérbe, 20 mm mély
GN 2/3-os tükörfényű tálca, vendégtérbe, 40 mm mély
GN 2/3-os tükörfényű tálca, vendégtérbe, 65 mm mély
A GN méretről.
A Gastro Norm ( GN ) szabvány alapját képező megállapodás 1964 november 17.-én Svájcban, a zürichi Du Pont étteremben született meg, egyfelől a Svájci Szállodaszövetség, másfelől a svájci nagy konyhagép gyártók részvételével azzal a céllal, hogy a szállodai és a közétkeztetést egyszerűbbé, biztonságosabbá és gazdaságosabbá tegyék az egységes méretrendszer bevezetésével. A Gastro Norm szabványrendszer (GN) az ételek elkészítése, szállítása és tárolása során a rendelkezésre álló kapacitásoknak szinte 100 százalékos kihasználását teszi lehetővé.