Sasliknyársak - grillnyársak - óriás saslikkardok
A nyári grill partik egyik elengedhetetlen fogása a rablóhús vagy más néven a saslik. Sokféle húsból, sok hozzávalóval készülhet a lényeg, hogy alaposan pácoljuk be sütés előtt a hús féléket. A kockára vágott húsokon kívül jó ha füstölt szalonna, hagymakarika, ízlés szerint valamilyen zöldségféle kerülhet a nyársra. Mellé finom mártásokat, grillezett zöldségeket és hideg sört kínáljuk. A saslik elkészítéséhez, tálalásához kínálunk eszközöket melyek között nem mindennapi darabak is találhatók. A díszes bronz fejű saslik nyársakból több félét találhat ebben a fejezetben amiben megegyeznek az a hosszúságuk, valamennyi kb. 30 cm. Saslik kardot 35 cm-től 65 cm hosszúságig kínálunk. Az egyszerű rozsdamentes saslik tűk szettben kaphatók 20 cm-től 35 cm-ig.
A saslik a pusztai eredetű népek mindenhol ismert ételének, a nyárson, nyílt tűzön sütött húsnak Oroszországban és a kaukázusi népek konyhájában ismert változata. Elnevezése a krími tatár eredetű, tatár nyelven valami a nyárson jelentéssel bír.