Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Finger food tálkák * pohárkák, üvegből * evőeszközök

     

Válasszon színes GN  méterű tálcákat a finger food pohárkákhoz kínálatunkból melyet ITT talál.

A fehér melamin tálcákat ITT találja.

A rozsdamentes fém tálcákat pedig ITT érheti el.

Rendezés:

A finger food már nálunk is jól ismert fogalma nem egy új ételfajtát takar, sokkal inkább a meglévők egy részének korunk fogyasztási trendjeihez igazodó átstrukturálását.

A hagyományok szerint római eredetű, de előbb az orosz, majd a francia konyha karolta fel és mind jobban tökéletesítette.

A vegyes ízelítő hidegkonyhai ételekből tevődik össze, amelyeket vékony szeletkékre, apró darabokra vágunk. Fajtánként külön-külön tálaljuk és legalább 7-8 félét adunk egy ízelítőbe.

A francia konyhában a finom pástétomok, a galantinok, a kocsonyázott saláták díszes változatai dominálnak.

A svéd vegyes ízelítőben a tengeri rákok, kagylók és a zöldségek a jellemzőek.

A magyaros vegyes ízelítőben a libamáj, a magyaros kevert saláták, a töltött zöldségek, a magyaros száraz felvágottak töltve és átdolgozva találhatók.

A vegyes ízelítőket kicsi üveg tálkákban /raviék/ tálaljuk, ezeket egy nagy fém tálra tesszük.

Ügyeljünk arra, hogy ahány személyes az ízelítő, annyi kis tál legyen rajta! 

Az ízelítő összeállításánál figyelembe kell venni, hogy készítmények színben, ízben és elkészítési módban változatosak legyenek. Lényeges, hogy az idényjellegnek megfelelő nyersanyagokat is szerepeltessük. 

Minden esetben az ételekhez illő mártásokat is kínáljunk hozzá, és külön vajat, pirítóst adjunk.

Példaképpen egy vegyes ízelítő:

Libamáj pástétom - Jérce galantin - Hideg fogás - Kaviár - Ráksaláta - Töltött tojás - Sajttorta - Töltött szalámi -  Göngyölt lazac - Dinnye gyöngyök.

Mártások : Remulade mártás - Csiki mártás - Tartár mártás - Vaj és pirítós.