Barion Pixel

Finger food tálkák és pohárkák, evőeszközök

 

A hagyomány szerint a finger foodok, azaz falatkák római eredetűek, de előbb az orosz, majd a francia és spanyol konyha karolta fel és mind jobban tökéletesítette. 

A vegyes ízelítő hidegkonyhai ételekből áll, amelyeket vékony szeletkékre, apró darabokra vágunk. Fajtánként külön, külön tálaljuk és legalább 7- 8 félét adunk egy ízelítőbe.

A francia konyhában a finom pástétomok a galantinok a kocsonyázott saláták díszes változatai dominálnak.

A spanyol konyhában a tenger gyümölcseit részesítik előnyben. 

A svéd vegyes ízelítőben a tengeri rákok, kagylók és a zöldségek a jellemzők. 

A magyaros vegyes ízelítőben a libamáj a magyaros kevert saláták a töltött zöldségek a magyaros száraz felvágottak töltve és átdolgozva találhatók.

Ezek tálalásához kínálunk megoldásokat, finger food tálkákat, pohárkákat.

Válasszon színes GN  méterű tálcákat a finger food pohárkákhoz kínálatunkból melyet ITT talál.

A fehér melamin tálcákat ITT találja.

A rozsdamentes fém tálcákat pedig ITT érheti el.

Rendezés:

A vegyes ízelítőket kicsi üveg tálkákban, pohárkákban tálaljuk, ezeket egy nagy fém tálcára tesszük. Ügyeljünk arra, hogy ahány személyes az ízelítő, annyi kis tál legyen rajta! Az ízelítő összeállításánál figyelembe kell venni, hogy a készítmények színben, ízben és elkészítési módban változatosak legyenek. Lényeges, hogy az idényjellegnek megfelelő nyersanyagokat is szerepeltessük. 

Minden esetben az ételekhez illő mártásokat is kínáljunk hozzá, és külön vajat, pirítóst adjunk.

Példaképpen egy vegyes ízelítő - Libamáj pástétom - Jérce galantin - Hideg fogás - Kaviár - Ráksaláta - Töltött tojás - Sajttorta - Töltött szalámi -  Göngyölt lazac - Dinnye gyöngyök.

Mártások - Remulade mártás - Csiki mártás - Tartár mártás - Vaj és pirítós.

Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.