Chafing ( ejtsd: cséving ) elektromos, indukciós és pasztás kivitelben
A chafingek azaz asztali étel melegen tartók, a svédasztalok, rendezvények, fogadások, konferenciák és hasonló nagy létszámú rendezvények nélkülözhetetlen kellékei. Miért? Mert kis felületen nagy mennyiségű ételt kínálhatunk a chafing edények vagy GN edények folyamatos cseréjével.
A chafingek működése nem bonyolult az alsó edénybe ami a vízmedence, vizet töltünk ez a hőátadó közeg ebbe, helyezzük bele a chafing edényeket vagy GN edényeket, fontos, hogy a felső edény alja bele érjen a vízbe, ha kevés a víz nincs ami átadja a meleget az ételnek, ha ez elektromos chafinggel történik az elektromos izzószál kiéghet. Ezért fontos a vízszint napi ellenőrzése és pótlása. Az idő teltével a chafingek is komoly evolúción mentek keresztül.
Először voltak a pasztás chafingek, itt a paszta tartókat négy óránként fel kellett tölteni és meggyújtani.
Majd következtek az elektromos chefingek, itt már elektromos izzószál melegít, hőfokszabályzó segíti a munkánkat.
Néhány éve pedig megjelentek az indukciós chafingek. Ennél a típusnál az indukciós főzőlap végzi a melegítést.
Megjelenésükben is sokat változtak a chafingek. Mára már a GN méret az elterjedt, míg régen voltak oválisak és gömb formájúak, de ezek helykihasználása nem volt optimális.
A chafingek a svédasztal, bankett, reggeliztetés környezetben érzik igazán otthon magukat, ehhez display rendszereinket web áruházunkban ITT TALÁLJA.
Változatosabbá és színesebbé teheti terítését színes porcelán GN edényekkel amit ITT TALÁL.
Chafingekhez tálaló eszközöket ITT talál web áruházunkban.