Asztali patikák - borsőrlők - invertárak - sajttartók - olaj és ecettartók
Az asztali patikák, borsőrlők, sajttartók, gyűjtő elnevezéssel asztali patikaszerek vagy asztali leltár. A vendég és a felszolgáló által az asztalnál történő utóízesítésre használt fűszereket és ízesítőszereket tartalmazó eszközök.
Az asztali letárok köre folyamatosan bővül, de hagyományosan a só, balzsamecet, az olívaolaj, a mustár, a bors, a ketchup, a worcester és a porcukor tartozik ide.
Manapság már a fogvájót nem minden esetben tesszük fel az asztalra, ha a vendégnek szüksége van rá kérnie kell, ezért tartanunk kell.
A sót két felé képen helyezhetjük el, hagyományos só szórókban és só darálóban, mint a borsot, ezekből elérhető hasonló megjelenésű szett is, ha egy átlátszó sódarálóba például rózsaszín Himalájai sót teszünk az asztalra azt sokan értékelik.
Válasszon színes éttermi tányérokat kínálatunkból melyet ITT érhet el.