Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szilikongumi sütőformák - szilikongumi lapok - Flexipan® sütőformák

A szilikon sütőformák az élelmiszerek előállításához alkalmazható, 100%-os tisztaságú szilikonokból, egyedülálló technológiával készülnek. Könnyen tisztíthatók, a szilikon sütőformák különleges tulajdonsága, hogy a zsiradékot szinte magukba szívják, ezért előfordulhat, hogy az alaposan elmosogatott szilikon sütőformán néhány nap múlva zsiradékpöttyök jelennek meg. Ilyen esetben következő használat előtt érdemes újból elmosogatni a szilikon sütőformákat. A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja. 

Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket. A szilikon sütőformákat így használjuk helyesen. Az első használat előtt alaposan mossuk meg és szárítsuk teljesen szárazra, majd alaposan kenjük be valamilyen zsiradékkal, erre azért van szükség, hogy a szilikon kiszáradását megelőzzük, ezt ajánlatos minden 8. - 10. alkalommal megtenni. Nyílt lánggal semmi képen ne érintkezzen. Kerüljük a kés használatát a szilikon sütőformák közelében. A mikrohullámú sütő gríllező üzemmódjában ne használjuk a szilikon sütőformát. 

A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában. 

Rendezés:
A szilikon gumi sütőformák legnagyobb előnye, hogy nem ragadnak bele a sütemények, valamint nagyon hosszú élettartamúak, ezen túl menően a Flexipan® sütőformák külön üvegszál erősítést is kaptak.