Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bonbon és Praliné öntőformák

Honnan ered a Praliné és a Bonbon név?

 A XVII. században egy konyhasegéd egy párizsi étteremben hámozott mandulával teli tálat ejtett a földre. A főszakács annyira mérges lett, hogy felpofozta, mire amaz dühében még karamellizált cukrot is ráöntött a mandulára. Mindeközben de Plessis Praslin marsall az étteremben türelmetlenül várt a desszertjére. Ezért jobb híján az időközben kihűlt cukros mandula masszát szervírozták neki. A marsall nagyon lelkes volt és elnevezte Praslin-nak, amelyből a ma is használatos Praliné név ered.

A Bonbon név pedig így keletkezett. A XIV. Lajos udvarában bemutatott cukrozott mandula akkora sikert aratott az előkelő hölgyek körében, hogy megízlelése után csak azt mondogatták, bon, bon, azaz jó, jó, innen hát a bonbon elnevezés. A legmarkánsabb különbség a két finomság között, hogy a praliné nem kap csokoládé bevonatot míg a bonbon napjainkban igen. Különböző ételfestékekkel pedig ilyen hatások érhetők el. 

Rendezés: