Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fagyi forma * rozsdamentes acélból *

A fagyi már 5 000 éve velünk van, akkor Kínában hóból, tejből és gyümölcsök készült. Páratlan azaz  édesség ami ilyen hosszú ideig őrzi népszerűségét. Ma a fagylaltok már másféle képen készülnek. A hagyományos vonalba tartoznak a főzött fagylaltok, amelyet a cukrászok az igazinak tekintenek. A másik hűvös édesség a sorbet.

De mi a különbség a fagyi és sorbet között? 

A fagylalt tejből, tejszínből, cukorból, tojássárgájából készül, ezektől az összetevőktől lesz az íze kellően zsíros és selymes. 

A sorbet vízzel készül emiatt a kalóriatartalma is csekély, zsírtartalma pedig nincs, ezért tejallergiások is fogyaszthatják. A sorbet gyümölcs tartalma minimum 25 % citrus félék esetében ez 15%-ra csökken.

Az így elkészített finomságokhoz kínálunk formákat ebben a fejezetben. A kerek fedeles formákkal félgömböket készíthetünk, 8 -tól 20 cm-ig terjed a méret választék, ez literben kifejezve kb. 0,1 L-től 2 L-ig terjed. A másik lehetőséggel téglalapokat készíthetünk 1-től 2 literig.

Rendezés: