Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termék címkék:
33 L Séf tál 11 cm

Séf tál 11 cm, 0,33 L

924 Ft (728 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 12!
Cikkszám: 886700
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 10

Leírás

Temperált üvegből készült sorolható Chef tál, átmérője 11 cm, magassága 5,5 cm, űrmértéke 0,33 L.

Mi a temperálás? Mikor a poharak és kelyhek elkészülnek, a csomagolás előtt kapnak egy speciális hőgörbével előállított kezelést. Ezt temperáló kemencében végzik. Ennek eredményeképpen a poharakat és kelyheket feszültségmentesítik. Ezzel jelentősen megnő az élettartamuk. Ha egyszer el fognak törni, nem szilánkosan törnek, hanem hálósan és ezzel csökkentik a balesetveszélyt. Persze nincs minden üveggyárnak temperáló kemencéje, hiszen ez plusz beruházás és persze az elfogyasztott földgáz is jelentős költség. Ezért a temperált poharaknak és kelyheknek nemcsak az élettartamuk, hanem az áruk is magasabb a hagyományosnál. Kelyhek esetében sokszor elég, ha csak a száját temperálják. Ez a csorbulás ellen véd.

A másik fontos különbség a funkciókban rejlik. Nem minden háztartásban használnak a vörösbornak vörösboros poharat, a fehérbornak fehérboros poharat, a desszertbornak desszertboros poharat vagy külön poharat a gyümölcslének, víznek. Viszont az éttermi vendéglátásban az alap a három pohár az alapterítékben, a vörösboros pohárnak, a fehérboros pohárnak és a vizespohárnak az asztalon kell lennie. Nem is beszélve a ritkábban használt desszertboros vagy rose-s poharakról. Hasonló különbség tapasztalható a pezsgős vagy pálinkás poharak esetében is. A vendéglátásban a pezsgőhöz célszerűbb a pezsgős flőte használata, mert egy tálcán sokkal több fér el a flőtéből mint a pezsgős csészéből, a pálinka pedig a talpas pohárban jobban élvezhető (elsősorban a kehely formája az aromákat koncentrálja), mint egy egyszerű talp nélküli pálinkás pohárban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.