Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A seafood - tengeri herkentyűk elkészítésének hasznos eszközei

A seafood - tengeri herkentyűk elkészítésének hasznos eszközei

Milyen eszközökre van szükség egy tökéletes csiga elkészítéséhet? Esetleg milyen tányérra tálaljuk az elkészült ételeket? Erre keressük a választ...

Amikor az ember tengerparton jár, már csak a hely varázsa miatt is meg fogja kóstolni a helyi ínyencségeket. Általában ilyen helyeken a legfrissebb, legízletesebb a tengerből frissen halászott portéka. Egy változatos kiegyensúlyozott étkezés meghatározó része a halak-tengeri dolgok fogyasztása. Természetesen lehet az ezekben fellelhető Omega savakat vitaminokkal is pótolni, de a legjobb, ha még friss finom falat formájában visszük be szervezetünkbe.

Egy ilyen kínálatot látva, kiben ne merülne fel a kérdés: hogy lehetne ezeket az alapanyagok a legjobban elkészíteni?

KONYHAI ESZKÖZÖK TENGERI HERKENTYŰK ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

A tengeri ételek elkészítése egy meglehetősen izgalmas kulináris élmény. Vannak olyan ételek, melyek egyáltalán nem igényelnek sem szaktudást, sem speciális eszközt. Ilyen például egy jól elkészített tonhal steak vagy bőrén sütött lazac. Szükséges hozzá egy gyönyörű szelet halhús és egy megfelelő vastagságú, bevonatú serpenyő. A halak sütéséhez leginkább alkalmas eszköz egy tapadásmentes bevonattal ellátott vastagfalú darab. A bevonat meggátolja, hogy a bőr vagy a hús leragadjon és roncsolja az állagot, a falvastagság pedig megkönnyíti a forgatást, hogy minden oldal egységesen kapjon hőt.

Kivételes alapanyag, tisztettel kell vele bánni és nem szabad hibázni

MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK A HOMÁRHOZ?

Vannak viszont ennél nehezebben elkészíthető fogások, melyek kifejezetten igénylik a speciális eszközöket. Vegyük példának a homárt, melynek az elkészítését nem szabad elhibázni. Már a bontás során is véthetünk olyan hibát, ami által a sajnos megsérül a hús finom és érzékeny szerkezete. A homár elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy kéznél legyen egy megfelelő homárolló, villa és csipesz. Ezek nélkül is meg lehet próbálni persze, csak nem érdemes. A jó eszköz a kulcsa az esztétikus és finom ételnek. A bontó eszközök mellett persze legyen az eszköztárban egy megfelelő méretű edény, melyben kényelmesen meg tudjuk főzni a húst. Amennyiben megoldható, különítsünk el a konyhai szekciókban egy kifejezetten halak, tengeri ételek elkészítésének fenntartott eszközkészletet. A halak, kagylók készítése közben olyan aromák szabadulnak fel, melyek egyes eszközöket megfoghatnak, másokat, akik érzékenyebbek ezekre az illatokra, zavarhatnak, emellett higiénia szempontból sem ésszerű keverni egyéb dolgokkal.

Kagylók királynője nem más, mint az osztriga

OSZTRIGA, CSIGA - EZEK NÉLKÜL NE KEZDJÜNK HOZZÁ

A homártól elrugaszkodva vannak még érdekesebb ételek, akár az osztriga, csiga, tengerisün, melyek mindegyike igen ritka, viszont annál finomabb fogás. Ezeknél nem csak az elkészítéshez fontos, hogy adott legyen a megfelelő eszköz. Hiába finom, ha nem szép az étel. Ezen tudunk segíteni egy kis dekorral és egy gyönyörű tálalással. Egy esztétikusan, az erre kitalált, csigatálba szervírozott fűszeres sült csiga meglehet, hogy a visszahúzódóbb embereket is kicsalja a komfortzónából és kóstolásra hívja őket. Lehet, hogy csak az érdekes kézieszköz kipróbálása is vonzó lehet, nem mindennap fogunk csigavillát vagy osztriga kést a kezünkben.

HOGYAN TÁLALJUNK?

Ínycsiklandó látványt nyújthat egy roston sült lazafilé egy hófehér porcelán tányéron, egy frissen készült homár, egy rozsdamentes homártálon és ugyanezen logika alapján egy kaviáros falatka, egy gourmet degusztációs kanálon vagy egy fingerfood tálban, kínálóban.

Polip és a gyönyörű Galaxy tányércsalád - lenyűgöző páros

Manapság reneszánszát éli a színes porcelán. Telitalálat, ha egy narancssárga vagy rózsaszín húsú garnélát szervírozunk egy sötét akár teljesen fekete alapszínű tányérra. Egy étel elfogyasztásának első lépése, hogy a szemet gyönyörködtesse, egy tökéletes komplementer színpár vagy egy teljesen ellentétes színpár vonzza a szemet.

Reméljük, hogy jelen cikkünk megadja az első lökést afelé, hogy belevesse magát a tengeri herkentyűk magabiztos elkészítésébe. Első lépésként érdemes beszerezni a megfelelő eszközöket, mert anélkül nehéz feladat elé fogja állítani saját magát.